اخبار

تمرکز پزشکان در کلان‌شهرها، تهدیدی برای آینده نظام سلامت کشور
1404-04-23 16:25:03

دکتر منصور علیمردانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خانه ملت ، با انتقاد از نبود اطلاعات دقیق درباره تعداد پزشکان فعال در کشور و مهاجرت گسترده آنان، وضعیت فعلی نظام سلامت را نیازمند بازنگری جدی دانست و هشدار داد که ادامه روند کنونی می‌تواند منجر به بحران در تأمین نیروی انسانی حوزه درمان شود.



عدم توازن در توزیع پزشکان؛ از کمبود در مناطق محروم تا تمرکز در پایتخت

علیمردانی در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به مشکلات زیرساختی در نظام سلامت، اظهار داشت:«در توزیع پزشکان عمومی و متخصص با مشکلات اساسی مواجه هستیم. بسیاری از شهرستان‌ها، به‌ویژه مناطق محروم، از کمبود شدید پزشک رنج می‌برند، در حالی‌که شاهد تمرکز بی‌رویه پزشکان متخصص و فوق‌تخصص در کلان‌شهرها، خصوصاً تهران هستیم.»

وی افزود: «نسبت پزشک به تخت بیمارستانی در برخی مناطق بسیار پایین است. این در حالی‌ است که می‌توان با تعامل بین بخش‌های مختلف درمانی مانند تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت، از ظرفیت پزشکان موجود به‌درستی استفاده کرد؛ اما متأسفانه اجازه چنین همکاری‌هایی داده نمی‌شود و با اتلاف منابع انسانی روبرو هستیم.»



اختلاف فاحش درآمد پزشکان؛ عاملی برای کاهش انگیزه و مهاجرت

عضو کمیسیون بهداشت مجلس، با تأکید بر نابرابری درآمدی میان رشته‌های مختلف پزشکی گفت:«در ایران، اختلاف درآمد بین رشته‌های پزشکی گاه به صد برابر می‌رسد، در حالی که در کشورهای توسعه‌یافته این تفاوت معمولاً بین دو تا دو و نیم برابر است. این وضعیت موجب شده رشته‌های حیاتی و کمتر پردرآمد مانند عفونی، بیهوشی، طب اورژانس، اطفال و داخلی با کاهش شدید نیرو مواجه شوند و در صورت ادامه این روند، در آینده‌ای نزدیک با بحران جدی مواجه خواهیم شد.»

نرخ نامه نهایی انجمن علمی آسیب شناسی ایران درخصوص حق الزحمه یک شیفت پزشکان متخصص پاتولوژی و طب آزمایشگاهی به عنوان مسئول فنی آزمایشگاه ” در سال 1404
1404-04-23 16:16:56

طبق گرارش سایت انجمن علمی آسیب شناسی ایران

همانطوریکه مستحضرید، قراردادهای حقوقی فی مابین مسئولین فنی و موسسین آزمایشگاهها، به دلیل ماهیت توافقی و لزوم کسب رضایت طرفین، متغیر بوده و بسته به عوامل متعددی از جمله شهر محل فعالیت، محل ارائه خدمت (آزمایشگاه بیمارستان، مرکز جراحی محدود ، درمانگاه و مستقل)، تعداد مراجعین مرکز، نوع فعالیت تخصصی و وجود یا عدم وجود بانک خون متفاوت می باشد.

درخصوص حداقل نرخ حق الزحمه سال 1404 جهت فعالیت در یک شیفت مسئولین فنی پاتولوژیست،مبلغ “یکصد میلیون تومان” بعلاوه 60% از درآمد بخش سیتوپاتولوژی و 40% از درآمد بخش سرجیکال پاتولوژی تعیین می گردد که پس از کسر مکسورات قانونی شامل مالیات بر حقوق و %۷ سهم بیمه کامل از مسئول فنی، قابل پرداخت می باشد همچنین سایر مزایای قانونی ضمن و پایان کار از جمله عیدی و سنوات به مسئولین فنی تعلق می گیرد.

ضمناً موارد ذیل مورد لحاظ قرار گیرد

1- مبلغ نهایی حق الزحمه مسئولین فنی با در نظرگرفتن درصد کلینیکال، وجود یا عدم وجود بانک خون ،دوری از مرکز استان، کم برخورداری شهر محل فعالیت، تعداد بیماران، سطح ارائه خدمات آزمایشگاهی و با رضایت و توافق طرفین تعیین خواهد گردید و به حداقل اعلامی اضافه می گردد.

2- نرخنامه فوق درخصوص همکارانی است که پروانه مسئولیت فنی خود را در آن آزمایشگاه قرار می دهند و شرایط دیگر از جمله همکاری های طولانی مدت ، موقت ، موردی ، مشاوره ای و کار در بخش های خاص ، طبق توافق طرفین صورت می پذیرد.

3- نرخ حق الزحمه حداقل مربوط به آزمایشگاه خصوصی شهرهای برخوردار و بدون بانک خون و تا سقف 2500 بیمار بوده و شایسته است ، مراکز با تعداد بیماران بیشتر ، با جذب مسئول فنی دوم به طور همزمان یا در شیفت دوم و یا جلب رضایت مسئول فنی اول جهت پوشش امور ، اقدام نمایند.

4-  در خصوص آزمایشگاه های دارای بانک خون معادل مبلغ 5%۰ نرخ حق الزحمه به دریافتی مسئولین فنی اضافه می گردد.

5- فعالیت آزمایشگاه به طور شبانه روزی و یا در ایام تعطیل مشمول 10% افزایش حق الزحمه مسئول فنی می باشد.

فراخوان عمومی تامین 04-1404،کیت آزمایش غربالگری نوزادان برای بیماری سیستیک فیبروزیس به روش الایزا روی نمونه های DBS
1404-04-22 16:13:00

اداره نظارت بر تامین، توزیع و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای اعلام کرد:
با توجه به ضرورت تامین " کیت آزمایش غربالگری نوزادان برای بیماری سیستیک فیبروزیس به روش الایزا روی نمونه های DBS " از کلیه شرکت های دارای توانایی تولید و واردات کیت مذکور دعوت می گردد مدارک و مستندات خود را حداکثر تا پایان وقت اداری مورخ 1404/04/23 در نسخه کاغذی ممهور به مهر و امضای معتبر شرکت و همچنین در قالب CD، در پاکت در بسته، به همراه نامه و توسط نماینده شرکت به دبیرخانه محرمانه حراست سازمان غذا و دارو تحویل نمایند.
لازم به ذکر است دریافت پاکت بعد از پایان ساعت اداری مقدور نبوده و به درخواست هایی با مدارک مخدوش ترتیب اثر داده نخواهد شد.
در صورت هرگونه ابهام و سوال با شماره 63420-021داخلی 350 تماس حاصل فرمایید.

کشف ژن‌های جدید عامل سندرم نادر پررو
1404-04-22 15:47:06

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، تحقیقات جدیدی که توسط محققان دانشگاه منچستر رهبری می شود، دو ژن جدید عامل سندرم پررو، یک بیماری ژنتیکی نادر مرتبط با کم شنوایی و ناباروری، را شناسایی کرده است. این یافته ها می تواند به تشخیص دقیق تر و زودهنگام این بیماری کمک کند.

سندرم پررو، علاوه بر کم شنوایی و ناباروری در زنان، می تواند با مشکلات یادگیری، تاخیر در رشد و آسیب عصبی نیز همراه باشد. تا پیش از این، نیمی از مبتلایان به این سندرم از تشخیص دقیق ژنتیکی محروم بودند.

تحقیقات جدید، تغییراتی را در دو ژن DAP3 و MRPL49 شناسایی کرده است که هر دو منجر به بروز سندرم پررو می شوند. این کشف، امکان تشخیص دقیق تر و ارائه خدمات حمایتی مناسب تر به مبتلایان را فراهم می کند.

این تحقیقات، گامی مهم در جهت درک بهتر سندرم پررو و ارائه درمان های موثرتر برای مبتلایان به این بیماری نادر محسوب می شود.

باکتری کلستریدیوم سایندنس امیدی برای درمان کولیت اولسراتیو
1404-04-22 15:44:52

به گزارش واحد میکروبیولوژی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، دانشمندان کشف کرده اند که یک نوع باکتری روده به نام Clostridium scindens می تواند با بازگرداندن تعادل اسید صفراوی، به ترمیم آسیب های روده کمک کند. این یافته ها، امیدهای جدیدی را برای درمان کولیت اولسراتیو (UC)، یک بیماری التهابی مزمن روده، ایجاد کرده است.

Clostridium scindens اسیدهای صفراوی اولیه را به اسیدهای صفراوی 7α-دهیدروکسیله تبدیل می کند که برای ترمیم روده ضروری هستند. موش های مبتلا به کولیت که با این باکتری درمان شدند، سریع تر بهبود یافتند و التهاب روده آنها کاهش یافت. بررسی داده های بیماران نشان داد که سطوح پایین اسیدهای صفراوی 7α-دهیدروکسیله در بیماران UC با اختلال در تجدید سلول های روده مرتبط است. این روش درمانی، برخلاف درمان های معمول که التهاب را سرکوب می کنند، بر ترمیم طبیعی روده تمرکز دارد.تحقیقات بیشتری برای بررسی کاربردهای بالینی این یافته ها مورد نیاز است، اما این کشف، پتانسیل درمانی مداخلات مبتنی بر میکروبیوم را برجسته می کند.

ایجاد اولین مدل نخستی تراریخته برای تحقیقات هپاتیت B
1404-04-21 16:41:04

به گزارش واحد میکروبیولوژی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، محققان دانشگاه علوم و بهداشت اورگان برای اولین بار یک مدل نخستی غیر انسانی ترا ریخته برای مطالعه هپاتیت B ساخته اند. این مدل ژنتیکی اصلاح شده و ژن انسانی را حمل می کند. این پیشرفت می تواند منجر به تولید درمان های جدید برای این بیماری شود که سالانه حدود یک میلیون نفر را در سراسر جهان می کشد. این یافته ها در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است. ویروس هپاتیت B فقط انسان ها و چند گونه دیگر را آلوده می کند و به همین دلیل ساخت مدل های حیوانی که پاسخ ایمنی انسان را تقلید کنند، دشوار است. در حال حاضر، مدل های نخستی غیر انسانی فقط پس از تغییرات موقت قابل دستیابی هستند. برای این کار گیرنده ورود HBV به سلول های کبد اضافه می شود. با این حال، این روش ها کارآمد نیستند و اثرات آن ها طولانی مدت نیست. برای رفع این مشکل، محققان ژن NTCP را به مواد ژنتیکی میمون های رزوس وارد کردند. این کار باعث شد که میمون ها به طور طبیعی مستعد ابتلا به ویروس شوند. محققان ژن های هفت نخستی غیر انسانی را ویرایش کردند و دو مورد را شناسایی کردند که ژن ترانسژن را حمل می کردند. آزمایش ها نشان داد که ژن ترانسژن در همه بافت ها وجود دارد، اما فقط در کبد بیان می شود. این یک عامل حیاتی برای مطالعات آینده عفونت HBV است.

کشف سیستم بارکدگذاری برای ردیابی باکتری های عامل ذات الریه هنگام ورود به خون
1404-04-21 16:36:25

به گزارش واحد میکروبیولوژی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، یک مطالعه با استفاده از سیستم بارکد گذاری DNA، نحوه ورود باکتری های عامل ذات الریه (کلبسیلا پنومونیه) به جریان خون و ایجاد مسمومیت خون (باکتریمی) را در مدل های موشی بررسی کرد. نتایج نشان داد که باکتری ها از دو طریق وارد خون می شوند:

& & & انتشار متاستاتیک: باکتری ها در ریه ها تکثیر شده و پس از غلبه بر دفاع ریه ها، به خون راه پیدا می کنند.
& & & انتشار مستقیم: باکتری ها بدون نیاز به تکثیر زیاد در ریه ها، مستقیماً وارد خون می شوند.

این مطالعه برای اولین بار، دو مسیر مجزا برای ورود باکتری ها به جریان خون را شناسایی کرد. انتشار متاستاتیک با عفونت های شدیدتر همراه است. مسیر انتشار مستقیم نشان می دهد که باکتری ها می توانند مخازن سطح پایینی در سایر قسمت های بدن ایجاد کنند. تعامل بین باکتری و سیستم ایمنی میزبان در تعیین مسیر انتشار نقش دارد.

این یافته ها می تواند به توسعه روش های درمانی جدید برای عفونت های خونی کمک کند. همچنین شناسایی مخازن باکتریایی در بدن می تواند به هدف گیری بهتر درمان ها منجر شود. درک بهتر نحوه انتشار باکتری ها می تواند به پیشگیری از عفونت های بیمارستانی کمک کند.

این تحقیق با استفاده از یک روش نوآورانه، اطلاعات جدیدی در مورد نحوه گسترش باکتری های خطرناک در بدن ارائه می دهد که می تواند به بهبود درمان و پیشگیری از عفونت های خونی کمک کند.

اداره نظارت بر تامین، توزیع و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای اعلام کرد:
1404-04-16 11:11:38

با عنایت به اهمیت ارائه اطلاعات تامین توسط کلیه شرکتهای تامین کننده (اعم از واردکننده و تولیدکننده) بمنظور ارزیابی و برنامه ریزی های مقتضی، لازم است کلیه شرکت ها به ویژه تولیدکنندگان این حوزه اطلاعات تامین کالا شامل موجودی انبار، موجودی گمرک، میزان درحال حمل، میزان ثبت سفارش و میزان برنامه ریزی تامین کلیه کالاهای تولیدی خود را تا تاریخ 1404/04/11در سامانه پیش بینی تامین (TTAC) که در قالب فرمت Excel در سایت مذکور قرارداده شده است بارگذاری نمایند. شایان ذکر است این اطلاعات مبنای کلیه اقدامات نظارتی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی قرار خواهد گرفت. بدیهی است در صورت عدم صحت و یا کامل نبودن اطلاعات ارائه شده، مسئولیت هرگونه تبعات و عواقب بعدی برعهده شرکت تامین کننده خواهد بود. شایان ذکراست در صورت عدم بارگذاری اطلاعات درخواستی بصورت کامل، مسئولیت تغییر سیاست ارزی، تعدادی و مجوزهای واردات بر عهده شرکت بوده و ارائه خدمات اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی از جمله معرفی در فهرست تخصیص ارز، اعطای سیاست تعدادی و مجوزهای لازم، ترخیص با حداقل اسناد و ... برای شرکت میسر نخواهد بود. و همچنین تاکید می گردد با توجه به اهمیت تکمیل اطلاعات توسط تولیدکنندگان به منظور ارزیابی وضعیت تولید، عدم بارگذاری اطلاعات توسط ایشان نیز بمنزله عدم تولید تلقی شده و در مدیریت واردات بمنظور تامین نیازهای کشور، اعمال خواهد شد.

اداره نظارت بر تامین، توزیع و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای اعلام کرد:
1404-04-16 11:07:43


با عنایت به شرایط حساس کنونی و اهمیت ارائه اطلاعات تامین توسط کلیه شرکتهای تامین کننده (اعم از واردکننده و تولیدکننده) بمنظور ارزیابی و برنامه ریزی های مقتضی، لازم است کلیه شرکت ها اطلاعات تامین کالا شامل موجودی انبار، موجودی گمرک، میزان درحال حمل، میزان ثبت سفارش و میزان برنامه ریزی تامین کلیه کالاهای تولیدی و وارداتی خود را در ابتدای هرماه و حداکثر تا پنجم هر ماه در سامانه پیش بینی تامین (TTAC) که در قالب فرمت Excelدر سایت مذکور قرارداده شده است بارگذاری نمایند.
بدیهی است در صورت عدم صحت و یا کامل نبودن اطلاعات ارائه شده، مسئولیت هرگونه تبعات و عواقب بعدی برعهده شرکت تامین کننده خواهد بود.
بدین منظور لازم است مدیران شرکت، پس از ورود به سامانه تیتک TTAC، وارد آیکون "پیش بینی و تعهدات تامین" شده و در قسمت فرآورده ها در سمت راست بالای صفحه، گزینه "تجهیزات" را انتخاب و ضمن تکمیل اطلاعات، تعداد کلیه محصولات را به عدد وارد نمایند و بمنظور آشنایی کامل با این روال، ویدیوی آموزش نحوه ثبت اطلاعات نیز در پیوست آورده شده و قابل بهره برداری می باشد.
شایان ذکراست در صورت عدم بارگذاری اطلاعات درخواستی بصورت کامل، مسئولیت تغییر سیاست ارزی، تعدادی و مجوزهای واردات بر عهده شرکت بوده و ارائه خدمات اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی از جمله معرفی در فهرست تخصیص ارز، اعطای سیاست تعدادی و مجوزهای لازم، ترخیص با حداقل اسناد و ... برای شرکت میسر نخواهد بود.
و همچنین تاکید می گردد با توجه به اهمیت تکمیل اطلاعات توسط تولیدکنندگان به منظور ارزیابی وضعیت تولید، عدم بارگذاری اطلاعات توسط ایشان نیز بمنزله عدم تولید تلقی شده و در مدیریت واردات بمنظور تامین نیازهای کشور، اعمال خواهد شد.