روغن آشپزی عامل مهمی برای سلامت افراد
به گزارش ایفدونا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه یزد کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد می گوید: استفاده از روغن مایع معمولی برای سرخ کردن مواد غذایی در آشپزخانه ها نقش بسیار مهمی در بروز بیماری سرطان میان مردم دارد.
حسین زارع بیدکی افزود: روغن های نباتی حاصل از روغن کشی از دانه های گیاهی در 2 نوع معمولی و مخصوص سرخ کردن تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.
وی اضافه کرد: نوع معمولی ساختمان مولکولی بسیار ناپایداری در مقابل دمای سرخ شدن که 350 درجه سانتیگراد است، دارد
این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: به عبارتی در این دما ساختمان مولکولی این نوع روغن آسیب دیده و شروع به تولید ترکیب شیمیایی بسیار سرطان زا به نام « پراکسید» می کند، لذا این نوع روغن صرفا جهت استفاده در سالاد ، پخت و پز و غذاهایی که معمولا نیاز به سرخ کردن در حرارت زیاد ندارند، مناسب است .
زارع بیدکی افزود: لازم است برای سرخ و برشته کردن انواع غذا صرفا از روغن های مخصوص سرخ کردن که در مقابل دمای بالا دارای پایداری بیشتری هستند استفاده شود هرچند استفاده مکرر از این نوع روغن به صورتی که باعث تغییر در رنگ آن شود، مجاز نیست.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار کرد: روغن های خوراکی با منشا حیوانی در مقابل دمای سرخ شدن بسیار مقاوم بوده و آسیب کمتری می بینند ولی به علت نقطه ذوب بالاتر همچنین داشتن مقادیر نسبتا زیاد کلسترول تمایل زیادی به رسوب کردن در عروق خونی دارد و عامل بیماری تصلب شرایین است.
زارع بیدکی گفت: لازم است افراد کم تحرک همچنین کسانی که دارای اضافه وزن هستند جهت پیشگیری از بیماری های قلب و عروق(سکته های قلبی و مغزی) نسبت به کاهش مصرف این نوع روغن اقدام کنند.