حذف بیمه ۸۰قلم داروی ارزان قیمت اقدام مثبتی است
به گزارش خبرگزاری مهر، سیامک مره صدق، با ابراز خرسندی از خروج ۸۰ قلم داروی ارزان قیمت از پوشش بیمه ای این اقدام را در جلوگیری از اتلاف منابع موثر دانست و گفت: این داروها داروهایی هستند که بدون اینکه لزومی به مصرف آنها باشد مصرف می شوند و جزو داروهای درمان کننده نیستند بنابراین هیچ گونه دلیلی ندارد بیمه برای داروهای مسکن و داروهایی که نقشی در درمان ندارند پولی پرداخت کند.
نماینده کلیمیان در مجلس، با بیان اینکه انتظار می رود با خروج ۸۰ قلم داروی ارزان قیمت از پوشش بیمه مصرف بی رویه داروهای مسکن کاهش یابد، افزود: مشکل در این رابطه عدم نظارت علمی بر نسخ توسط وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر است.
وی ادامه داد: اقدام هایی در این ارتباط در کمیسیون انجام دادیم که مقرر شده الگوریتم درمانی کامل شود که از این به بعد درخواست های پاراکلینکی و نسخه ها با ضوابط علمی بررسی شود تا اگر عدم تطابق با ضوابط علمی وجود داشته باشد با آن برخورد شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: در سطح بین المللی حداقل ۴۰ درصد ویزیت ها بدون تجویز دارو انجام می شود اما در ایران کمتر از ۱۰ درصد است و در کنار این میزان هزینه کل حوزه سلامت برای امور تصویربرداری بیش از ۲۰ برابر هزینه متعارف و متوسط تصویربرداری در کشورهای اروپایی است.
مره صدق ادامه داد: تعداد دستگاه های ام آر آی و سی تی اسکن که در کشور به نسبت جمعیت وجود دارد از کشورهای اروپایی بسیار بیشتر است و این نشانه عدم نیاز به انجام چنین اموری است؛ لازمه پیشگیری از این اتلاف انرژی نظارت دقیق بر اساس پروتکل های علمی است که از اتلاف سرمایه های ملی جلوگیری شود.
وی، حذف داروهای (OTC) و بدون نسخه از پوشش بیمه ای را گامی کوچک برای جلوگیری از اتلاف منابع دانست و گفت: گام بعدی باید تعیین پزشکان بر اساس تخصص باشد و سپس تعیین ترتیب علمی درخواست آزمایشات است؛ اغلب اوقات در ویزیت اول بدون معاینه کامل درخواست سونوگرافی، سی تی اسکن و آزمایش توامان صادر می شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: در صورتی که این امور باید به صورت پلکانی و مرحله به مرحله انجام شود و انجام یکباره تنها باعث افزایش هزینه ها می شود و در کنار این می تواند به تشدید برخی بیماری ها منجر شود بدون اینکه نفعی برای بیمار داشته باشد.