اخبار : بخش عمده ای از نیازهای حوزه سلامت در داخل کشور، متکی به صنعت داخلی است

بخش عمده ای از نیازهای حوزه سلامت در داخل کشور، متکی به صنعت داخلی است

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر 1000 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد، گفت: در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهاردهه گذشته به وقوع پیوسته است.

با حضور وزیر بهداشت و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از نخستین دستگاه HPLC تولید داخل(کروماتوگرافی مایع با بازده بالا) که دستگاهی با قابلیت جداسازی، شناسایی و مقدارسنجی اجزای یک ترکیب بوده و دارای پمپ گرادیان 4 حلاله است، رونمایی شد.

به گزارش وبدا، استفاده از بهترین قطعات و صرف دقت فراوان در ساخت قطعات مختلف موجب شده تا این دستگاه در عمل از طول عمر زیاد و صحت و دقت فوق العاده ای برخوردار باشد به طوری که می توان آن را با تولیدات شرکت های مشهور دنیا مقایسه کرد.

براساس این گزارش،این محصول اولین نمونه ایرانی از دستگاه HPLC است که حاصل کار و تلاش گروهی از محققین بوده و ساخت آن، حدود 4 سال زمان برده است. همچنین این دستگاه در دو مدل با پمپ چهار حلاله و تک حلاله ساخته شده و در جداسازی مواد و غلظت در آزمایشگاه های تشخیصی، صنایع داروسازی، کشاورزی، شیمی، نفت و گاز کاربرد دارد و قیمت تمام شده آن حدود 150 میلیون تومان بوده که یک سوم تا نصف قیمت نمونه های خارجی اش است.

گفتنی است، کروماتوگرافی مایع با بازده بالا (HPLC)، یک تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی است که نقش عمده ای در عدم خروج ارز از کشور برای خرید دستگاه های مشابه خارجی دارد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر 1000 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد، گفت: در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهاردهه گذشته به وقوع پیوسته است. 

به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم رونمایی از یک محصول دانش بنیان در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی، درخصوص پیشنهاد تخصیص مابه التفاوت نرخ ارز به بیمه ها با بیان اینکه این موضوع پیشنهاد وزارت بهداشت است، اظهار داشت: از روز اول پیشنهادمان این بود که ارز 4200 تومانی دریافت نکنیم، چراکه بالاخره در این ارز رانت وجود دارد و ما را در حوزه های مختلف دچار مشکل کرده است، به هرحال در حوزه حرفه ای خود آبرو داریم، به ویژه اینکه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بالغ بر 60 هزار قلم قیمت گذاری شده و در عین حال سیستم نظارتی حتما ناتوان است، همچنان که این امر بارها ثابت شده است.

دکتر هاشمی گفت: معتقد هستیم مابه التفاوت قیمت ارز 4200 تومانی تا ارز آزاد می تواند تحویل بیمه شود و بیمه نیز طبعا اجازه نخواهد داد به مردم آسیبی وارد شود، یعنی بیماری که شربت یا قرصی را با قیمت معینی تهیه می کرد، اکنون نیز می تواند همان قیمت را بپردازد، مابه التفاوت قیمت ارزی را که دولت دریافت می کند، می تواند به جای اینکه به شرکت ها بدهد، به بیمه ها تحویل دهد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تحویل مابه التفاوت نرخ ارز به بیمه از رخداد فساد و قاچاق پیشگیری خواهد کرد، اظهار داشت: محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی ایرانی در بین کشورهایی که در همسایگی ایران قرار دارند، خریداران بسیاری دارد و چنانچه این پیشنهاد ما اجرایی شود، می توان از 90 درصد موارد قاچاق در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پیشگیری به عمل آورد، علاوه براین، از تخلفات انسانی هم که در آینده به حساب ما نوشته خواهد شد، نیز پیشگیری می شود.

دکتر هاشمی با بیان اینکه چنانچه در مقوله کالاهای اساسی نیز این موضوع پیگیری شود، خوب است، افزود: در حال حاضر این پیشنهاد را پیگیری می کنیم و امیدواریم عملی شود.

یکی از گرفتاری های عمده صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، نقدینگی است 

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص بدهی بیمه ها به شرکت های دارویی و داروخانه ها و عدم تمایل داروخانه ها برای فروش دارو، گفت: یکی از گرفتاری های عمده صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نقدینگی است. اگر قرار باشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، دوباره بدهی خود را از سازمان برنامه و بودجه که به جای پول، اوراق تحویل می دهد و یا از تامین اجتماعی که با تاخیر بدهی ها را پرداخت می کند، پول دریافت کنند، از چاله به چاه میافتند و دلیل اینکه دولت تاکنون این مساله را قبول نکرده نیز، نگرانی از این موضوع است. ما نیز علاقه نداریم از چاله به چاه بیفتیم. این پیشنهاد در صورتی قابل اجراست که بانک مرکزی درآمد حاصل از یارانه را مستقیما به شرکت‌ های دارویی و بیمارستان ‌ها تحویل دهد و چنانچه بخواهد آن را در چرخه سازمان مدیریت و خزانه طی کند، دوباره دچار گرفتاری‌ هایی می‌شویم که امروز با آن مواجهیم.

مهمترین مشکل ما، خدمتی است که یک سال پیش فروخته ایم و هنوز پول آن را به دست ارائه کننده خدمت نرسانده ایم

دکتر هاشمی بیان کرد: اگر از بنده سوال شود که امروز مهمترین مشکل ما در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی چیست، پاسخ می شنود، مهمترین مشکل ما در این حوزه آن خدمتی است که یک سال پیش فروخته ایم و هنوز پول آن را به دست ارائه کننده خدمت نرسانده ایم و بخش عمده آن شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی است که باید از حالا مواد اولیه و قطعات را وارد کنند تا در ماه های آینده دچار مشکل کمبود کالای سلامت محور نشوند.

در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهار دهه گذشته به وقوع پیوسته است 

وزیر بهداشت درخصوص محصول دانش بنیانی که در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی با همت دانشمندان ایرانی ساخته و امروز رونمایی شد نیز، گفت: مایه خرسندی است که در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهار دهه گذشته به وقوع پیوسته است و بخش عمده ای از نیازهای حوزه سلامت در داخل کشور، به صنعت داخلی متکی است.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه 50 درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور تولید می شود، ادامه داد: 95 درصد از داروهای مورد نیاز کشور و همچنین 30 تا 35 درصد از تجهیزات پزشکی داخلی نیز در داخل کشور تولید می شود و کشور به پیشرفت های خوبی در این زمینه ها دست پیدا کرده است.

در حال حاضر 1000 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد

وزیر بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر 1000 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که 50 شرکت دانش بنیان محصولات خود را صادر می کنند.

دکتر هاشمی با اشاره به محصول دانش بنیانی که تحت عنوان دستگاه HPLC رونمایی شد، تصریح کرد: تاکنون دستگاه های بسیاری مشابه این دستگاه به کشور وارد شده است و یکی از نیازهای روزمره مراکز دانشگاهی و صنعت دارو و تجهیزات پزشکی است، اما ساخت آن به دست دانشمندان ایرانی، گام بزرگی است که می تواند وابستگی کشور به کشورهای خارجی را کاهش دهد.

وزیر بهداشت افزود: دوستان تلاش کردند و این دستگاه را در داخل تولید کردند، به طوری که ۹۰ درصد قطعاتش داخلی است و برای تجزیه و تفکیک مواد دارویی، سموم و اجزای شیمیایی به کار برده می‌ شود، باید توجه کرد که قیمت این دستگاه کمتر از ۵۰ درصد قیمت خارجی است. امیدوارم بتوانیم با تولید مناسب این دستگاه، از ورود نوع خارجی آن پیشگیری کنیم. همچنین امیدوارم در آینده شاهد خودکفایی بیشتر و ظهور نوآوری این شرکت‌ ها در حوزه سلامت باشیم.

تولید کالای داخلی، در دستیابی کشور به اقتصاد مقاومتی کمک می کند
وزیر بهداشت تصریح کرد: اجازه می‌ دهیم، تنها مازاد محصولاتی که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به اندازه نیاز کشور وجود دارند، به خارج از کشور صادر شود.

به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم رونمایی از یک محصول دانش بنیان در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی ضمن تبریک به شرکت کیان شار دانش برای تولید این محصول دانش بنیان، اظهار داشت: مایه خرسندی است که این شرکت موفق شد تا دستگاهی را برای اولین بار در کشور تولید و به بازار عرضه کند که برای آنالیز و تجزیه بخش عمده ای از مواد اولیه، سموم و ترکیباتی که در حوزه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد دارد.

دکترهاشمی افزود: در عین حال خوشحالم که شرکت‌ های دانش بنیان حوزه سلامت به بیش از سه برابر افزایش یافتند و ۵۰ شرکت هم از مجموعه ۱۰۰۰ شرکت، محصولات‌ شان را به خارج از مرزها صادر می ‌کنند. وزیر بهداشت با بیان اینکه مهم‌ترین وظیفه ما در تولید علم، خلق ثروت است، تصریح کرد: خرسندم که در دولت یازدهم و دوازدهم میزان صادرات به بیش از ۲.۵ برابر افزایش یافت. در حال حاضر هم اداره کل تجهیزات پزشکی ما ۱۰ برابر شدن صادرات در این حوزه را هدف گذاری کرده است. امیدوارم بتوانیم در کنار همه اقداماتی که انجام می ‌شود از محصولات تولید داخل حمایت کنیم و نگاه صادراتی هم داشته باشیم، چراکه شرط اصلی حمایت از تولید داخل، یعنی توجه به کیفیت، در صادرات وجود دارد.

دکتر هاشمی گفت: گاهی اوقات بحث حمایت از تولید داخل و کیفیت مناسب در کنار یکدیگر مورد توجه قرار نمی‌ گیرند. یعنی درباره حمایت از تولید داخل صحبت می ‌کنیم، اما به این فرمایش مقام معظم رهبری که می ‌فرمایند حمایت از تولید داخل مشروط به ارتقای کیفیت و منوط به توجه به بازارهای جهانی و منطقه ‌ای است، توجه نمی‌ شود.

دکتر هاشمی تاکید کرد: بنابراین باید کالایی را در کشور تولید کنیم که هیچ کمبودی از نظر کیفیت نسبت به مشابه خارجی ‌اش نداشته باشد و حتی بهتر از مشابه خارجی ‌اش باشد و بتواند با نوع خارجی خود رقابت کند. امیدوارم به ویژه در شرایط جدید که از افزایش قیمت ارز راضی نیستیم، در قبال ضرر هنگفتی که اتفاق افتاده بتوانیم صادرات‌مان را توسعه دهیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: البته در این شرایط مردم و بازار در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از ما انتظار دارند که در جایی که خودمان دچار کمبود هستیم، اجازه صادرات ندهیم.
بنابراین حتما به صورت گزینشی این اقدام صورت می گیرد و در جایی که بازار داخلی اشباع شده است، صادرات انجام خواهد شد. بنابراین اجازه می‌ دهیم، تنها مازاد محصولاتی که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به اندازه نیاز کشور وجود دارند، به خارج از کشور صادر شود.

دکتر هاشمی در پایان اظهار امیدواری کرد: همراهی، نوآوری و تلاش همکاران در این حوزه می تواند کشور را در دستیابی به اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیه‌ های اقتصادی کشور کمک کند.
http://www.behdasht.gov.ir/180333
http://www.behdasht.gov.ir/180328