برچسب گذاری موادغذایی مشمول تراریختگی/نمونه برداری در کارخانجات
به گزارش ایفدانا و به نقل از مهر، به الزام کارخانجات تولید مواد غذایی که می بایست از برچسب تراریختگی استفاده کنند، اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در اجرای برچسب گذاری محصولات غذایی بر مبنای سنجش کمی ترکیبات تراریخته در عمل محتمل است، مقرر شد بعد از این تمامی محصولات غذایی حاصل از دانه های روغنی نظیر ذرت، سویا، کلزا، و پنبه دانه تراریخته به صورت خاص و یا ترکیبی با هر درصدی هم لگو شوند و هم در مقابل جزء تراریخته عبارت «تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته» درج شود.
وی توضیح داد: در واقع بحث کمیت سنجی مطرح نبوده و صرفا وجود و یا عدم وجود جزء تراریخته در فرمولاسیون محصول، برچسب آن را مشمول درج لگو و عبارت ترایختگی می کند.
مفید تاکید کرد: در صورتی که متقاضی بنا بر مستندات معتبر مدعی عدم تراریختگی محصول باشد باید فرم تعهدنامه عدم تراریختگی مطابق با دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت در خصوص موجود زنده تغییر ژنتیکی یافته و فرآورده های آن مرتبط با مواد غذایی را تکمیل کرده و با سایر مستندات در محلی مناسب که دسترسی همکاران ناظر در دانشگاه های علوم پزشکی به سهولت میسر باشد، نگهداری کنند.
مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، اظهارداشت: طبق این دستورالعمل، از محموله های تراریخته به طور رندم نمونه برداری جهت راستی آزمایی تعهد عدم تراریختگی انجام خواهد شد.
مفید افزود: با توجه به اینکه در برخی از کارخانجات از قبل مقادیری برچسب موجود است، لازم است تمامی موجودی برچسب های مواد غذایی مشمول کارخانجات تحت نظارت دقیقا شمارش شده و زمان اتمام آنها از طرف واحد تولیدی به طور منطقی مشخص شود.
وی گفت: مقرر شده تا پایان برچسب های موجود درج لگو تراریختگی وعبارت تراریخته در مقابل جزء تراریخته با «جت پرینتر» و بعد از اتمام موجودی برچسب های هر کارخانه، لگو و عبارت تراریخته در برچسب های جدید با شرایطی که در بخشنامه های قبلی اعلام شده، چاپ شود.