بررسی ابعاد آثار تحریم بر دارو و تجهیزات پزشکی / پیامدهای تحریم بر سلامت بیماران
تحقق سلامت و دسترسی به خدمات سلامت به عنوان یکی از اصول بنیادین حقوق بشر، کمک به بیماران سخت درمان و کاهش آسیبهای جسمی و روحی ناشی از تحریم، در کارگاه آموزشی" آثار زیان بار تحریم بر دارو و تجهیزات پزشکی " بررسی می شود.
به گزارش ایفدانا، اعمال مجدد تحریم ها از سوی ایالات متحده به منظور اعمال فشار و ایجاد محدودیتهای جدید به ویژه در جابجایی پول، بیمه و حمل و نقل کالا در شرکتهای فعال در حوزه کالاها از جمله محصولات سلامت محور اتخاذ می شود. درحالیکه بر اساس موازین حقوق بینالملل، آثار تحریمها به هیچوجه نباید شامل اقلام دارویی و کالاهای سلامت محور باشد.
تحریم های مالی و بانکی و بیمه ای باعث اخلال در تامین داروهای ضروری، شیرهای رژیمی، متابولیک و غذای ویژه بیمارستانی و همچنین تجهیزات پزشکی شده که پیامدهای آن بر سلامت بیماران و آحاد یک جامعه، قطعا ناقض مفاد عهد نامهها و موازین بینالمللی است.
برهمین اساس مطابق دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در لاهه (ICJ) در 11 مهر 1397 دولت آمریکا ملزم شده است تا نسبت به لغو تحریمهای یک جانبه خود در حوزه های دارویی و تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و برخی حوزه های دیگر اقدام کند.
بنابراین حق دسترسی به سلامت به عنوان یکی از اصول بنیادین حقوق بشر، کمک به بیماران سخت درمان و کاهش آسیبهای جسمی و روحی ناشی از تحریم، در کارگاه آموزشی" بررسی آثار زیان بار تحریم بر دارو و تجهیزات پزشکی " با حضور مسئولان و کارشناسان سازمان غذا و دارو بررسی می شود.