اخبار : تازه های درمان پروتون تراپی ، درمان سریع تر و فضای کمتر

تازه های درمان پروتون تراپی ، درمان سریع تر و فضای کمتر

پیام کلیدی کنگره سالیانه انجمن رادیوتراپی و انکولوژی آمریکا (ASTRO 2018) ، کوچکتر شدن اندازه سیستم های پروتون تراپی ، تایید احتمالی سیستم های Pencil Beam Therapy در سال های آتی و کاهش زمان درمان و بهبود نتایج درمان بوده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، آقای مهندس نجفی سرگروه تصویربرداری، اپتیک و لیزر اداره تجهیزات پزشکی گفت: اخیرا در کنگره سالیانه انجمن رادیوتراپی و انکولوژی آمریکا (ASTRO 2018) تازه های تکنولوژی در حوزه درمان پروتون تراپی مورد ارزیابی قرار گرفته است. پیام کلیدی در این کنگره کوچکتر شدن اندازه سیستم های پروتون تراپی ، تایید احتمالی سیستم های Pencil Beam Therapy در سال های آتی و کاهش زمان درمان و بهبود نتایج درمان بوده است.
وی افزود: نکته قابل توجه در این خصوص کاهش سایز سیستم های پروتون تراپی است که دیگر نیاز به وجود چندین اتاق نیست. بر این اساس کمپانی های سازنده سیستم های پروتون تراپی نیز اعلام نموده اند که بیشتر قراردادهای سیستم های تک اتاقه را امضا نموده اند که این خود به دلیل کاهش هزینه های خرید تجهیزات پروتون تراپی و ساخت و ساز مورد نیاز نشان از بروز یک انقلاب در بهره برداری از سیستم های پروتون تراپی در دنیاست.
مهندس نجفی بیان کرد: در سیستم های جدید پروتون تراپی تک اتاق ، ابعاد دستگاه حداقل 30 درصد نسبت به تجهیزات قبلی کاهش پیدا کرده است و هزینه ساخت ابنیه مورد نیاز نیز تا 25 درصد کاهش یافته است. علاوه بر سایز , در این سیستم جدید تکنولوژی نیز نسبت به قبل ساده تر شده است. همچنین در سیستم های جدید تکنیک Pencil Beam Therapy بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس مقالات ارائه شده این تکنیک دارای دقت بالاتری جهت تحویل دوز در محل را داراست که این خود سبب گسترش تکنیک ( intensity modulated proton therapy (IMPT می شود.
سرگروه تصویربرداری، اپتیک و لیزر اداره تجهیزات پزشکی در پایان گفت: همچنین با توجه به تولید سیکلوترون های نسل جدید ، سیستم های پروتون تراپی دارای سرعت فوق العاده بالاتری در تحویل دوز پروتون مورد نیاز را را داراست ( حدود cGy per minute 10000 ). از دیگر مزایای این سیست ها با توجه به اینکه معمولا درمان پروتون تراپی به 30 بخش 1 دقیقه ای تقسیم می شود ، می توان با گسترش نصب این تجهیزات نیاز بیماران به مسافرت های طولانی جهت رسیدن به مراکز پروتون تراپی را از بین برد.