وضعیت بودجه سلامت در سال ۹۸/واکنش به تجویز دارو با نام تجاری
به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حریرچی، روز دوشنبه در نشست خبری، در ابتدا به ارائه گزارشی از مهم ترین رویدادهای حوزه سلامت کشور در روزهای اخیر پرداخت و در ادامه پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.
وی با عنوان این مطلب که بیش از ۹۵ درصد مردم نیازی به مصرف مکمل ها ندارند، گفت: بازار مکمل ها یکی از ابزارهای کاملا روشن برای تقاضای القائی در حوزه سلامت است و قاچاق و تقلب در این بازار خیلی شایع است.
حریرچی با اشاره به فرهنگ نادرست مردم برای مصرف مکمل ها، افزود: متاسفانه برخی پزشکان هم این مکمل ها را تجویز می کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت، در ارتباط با بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۸، گفت: ما محدودیت های دولت را درک می کنیم اما انتظار داریم حمایت های لازم از حوزه سلامت صورت بگیرد. با توجه مشکلات اقتصادی مردم، مراجعات به مراکز درمانی بخش دولتی افزایش می یابد که لازم است به بودجه سازمان بیمه سلامت، بیشتر توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه بودجه بیمه سلامت باید بر اساس حق بیمه تعریف شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد تحت پوشش بیمه سلامت رایگان بیمه شده اند، باید حق بیمه این افراد بر مبنای ۷ درصد که حداقل قانون کار است، تامین شود که این موضوع هنوز عملیاتی نشده است.
حریرچی ادامه داد: دولت یا باید حق بیمه را افزایش دهد، یا اینکه از طریق سوبسید تقویت کند که مورد دوم قابل انجام است.
وی با تاکید بر دستور رئیس جمهور برای حمایت از بودجه سلامت، تصریح کرد: در مورد یک درصد ارزش افزوده که بر اساس تراکنش ها این سهم مشخص می شود، نمی توان انتظار داشت با توجه به شرایط اقتصادی کشور، این میزان بالا نباشد.
حریرچی افزود: ۱۰ درصد هدفمندی نیز طبق قانون به وزارت بهداشت اختصاص پیدا خواهد کرد. در مورد درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت که بیمارستان ها هستند، در اکثر سال ها محقق نمی شود.
سخنگوی وزارت بهداشت، در واکنش به سئوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه رئیس انجمن داروسازان ایران در نامه ای به رئیس سازمان غذا و دارو، خوا ستار تجویز دارو توسط پزشکان بر اساس ژنریک باشد، گفت: ما این دغدغه علمی و اقتصادی رئیس انجمن داروسازان ایران را قابل تقدیر می کنیم و اگر ثابت شود در تجویز دارو روابط غیرعلمی رخ داده است، برخورد خواهیم کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی شرکت های دارویی به دنبال انحصار محصولات خود هستند، در مقابل این نکته نیز وجود دارد که پزشک داروی ژنریک تجویز می کند، اما داروخانه داروی برند ژنریک یا برند به بیمار تحویل می دهد، چون سود بیشتری دارد.
حریرچی افزود: بیمه ها فقط داروی ژنریک را پوشش می دهند.
سخنگوی وزارت بهداشت، در واکنش به وضعیت کیفیت ارائه خدمات درمانی در بخش خصوصی، گفت: بررسی ها نشان می دهد که ۹۰ درصد بیمارستان های دولتی که در سال های اخیر احداث شده اند، از ۷۵ درصد بیمارستان های خصوصی در تهران به لحاظ ساختمان و کیفیت، بهتر هستند.
وی افزود: با قاطعیت می گویم که کیفیت درمان در بخش دولتی به طور متوسط بالاتر یا برابر با بیمارستان های خصوصی است.
سخنگوی وزارت بهداشت ، در ارتباط با اعتبار ۵۰۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی برای دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: هنوز ریالی از این پول به وزارت بهداشت داده نشده اما ظرف چند هفته آینده یا ماه های آینده به تدریج تزریق خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به انجام یک میلیون و ۴۸۷ هزار زایمان در کشور طی سال گذشته، اظهارداشت: در حال حاضر، ۴۹.۶ درصد زایمان ها در کشور به روش سزارین است که نقطه مطلوب، ۱۰ تا۱۵ درصد است.