اخبار : نقش دندان در ابتلا به انواع بیماری ها

نقش دندان در ابتلا به انواع بیماری ها

تشدید و سونامی بیماری های مزمن ، همراه با هزینه های اجتمائی " - مادی نمیتواند بدین سرعت ادامه یابد و در مقاله " قحطی سلامت در ایران - و به شرایط حاد ان هم اشاره شد .

*دکتر قاسم قارون: تشدید و سونامی بیماری های مزمن ، همراه با هزینه های اجتمائی " - مادی نمیتواند بدین سرعت ادامه یابد و در مقاله " قحطی سلامت در ایران - و به شرایط حاد ان هم اشاره شد .

چرا که دندان نه تنها یکی از نقاط کور در بازار تشخیصی درمانی پزشکی است ، بلکه در کنار تخصصی و فوق تخصصی شدن علم پزشکی ، که هر گوشه ای از بدن به چند متخصص واگذار شده و کسی وقت و حوصله آن را ندارد، که پیگیری کند ، چرا یک بیمار جوان سالها از درد قلب و معده و غیره رنج میبرد ، بدون اینکه هیچگونه تغییرات بیماری زائی در عکسها ، سونوگرافی وآزمایش ها مشاهده گردد و ، از طرفی معمولآ هم هیچ طبیبی دندانهای بیمار را نمیبیند و هیچ دندانپزشکی هم جز سوال حساسیت داروئی ، کاری با سایر مسائل سلامتی او ندارد و این مهم خود بزرگترین عامل مزمن شد بیماری همراه با تبعات عدیده اجتمائی ، مادی آن است

دندان یک وسیله فزیکی و تنها آسیاب مواد غذائی نیست ! بلکه تک تک آن نه تنها بر اساس قانون انرژتیک ، و هم ا ز طریق عصب نوک ریشه با تمام عضائ بدن مرتبط و میتواند محل نمایش اختلال کاری ، عضوی از هر گوشه بدن شود .

قدیمیترین گذارش این اهمیت در تشخیص علت درد روماتیسمی حاکم وقت بابل

- بدلیل عفوتت دندانها در ۲۵۰۰ سال پیش باب بخط میخی روی کتیبه های موصل امروز پیدا شده و در طب چینی بیماری کلیه ها در ارتباط با دندان درمان میشو د.

 

ولی با دقت به ارتباط آناتومی ، فزیولژی عصب سه شاخه سر ، یا - تری ژیمینو - ، که انتها های آن از طریق نوک ریشه دندان وارد و به دندانها اتصال دارد براحتی میتوان به ارزش توجه به دندان و بیماری های آن پی برد .

 

عصب سه شاخه ، شامل عصب پیشانی ، آرواره بالا و آرواره پائین تک تک دندانها را را به مغز یا کامپیوتر مرکزی بدن ارتباط میدهد و تنها عصبی از دوازده عصب سر است ، که علاوه بر ارتباط عمومی به مغز یا مرکز اعصاب از طریق عصب اختصاصی احشائی هم با اعصاب نباتی ، یا - سمپاتیک و پارا سمپاتیک - یعنی با کار و اختلال دستگاه قلب ، عروق و جهاز حاضمه و غیره ارتباط و همکاری مستقیم دارد .

 

بهمین دلیل هم گاهی بیمار تحدید به سکته قلبی با درد شدید دست و دندان به دندانپزشک مراجعه و درخواست در آوردن دندانی را دارد که کاملآ سالم است و بیمار تنها بدلیل درد شدید ، اصرار به در آودن آن دارد و لی در عمل او در اثر سکته یا انفارکتوس قلبی فوت میکند .

 

به همین دلیل هم همکاران دندانپزشک موارد مشابه زیادی را در دردهای حاد و موقت دندانی سالم تجربه کرده اند ، که در بیمار بدلیل عکسالعمل های تغذیه ای ، حساسیتی یا اختلال گوارشی بطور حمله ای یعنی نا پایدار با درد دندان به آنها مراجعه میکند بدون تغیرات بیماری زایی از عفونت و یا شکستگی ،.

چرا که اگر اشکال در دندان باشد باید کانونی در ریشه یا پالپ آن مشاهده گردد و نباید درد موقت ، گذرا و یا تکراری باشد .

لذا نه تنها برای توجیه تجربه و پند مادر بزرگ که میگوید : " مادر، از بس دارو دکتر داشتم ، نه پول ماند برام نه پا ، دندان ها را کشیدم ، از شر همه راحت شدم " بلکه هدف از این مقاله ، تشریح این اهمیت است ، که چگونه بیماری های دندان کمک به اشباع ظرفیت دفاعی بدن و در نتیجه بروز انواع اختلالات سلامتی میکند و میتوان با شناخت متهم اصلی ، یعنی دندان غیر طبیعی یا مشگل ساز از خیلی درگیری های پزشکی جلوگیری کرد !

 

قبل از اشاره به انواع بیماری های دندان باید یادآور شد ، که درآوردن هر لوزه متورم ویا بزرگ شده بدون عفونت تنها نشانه در مانی و بزرکترین خیانت به این بچه های بیگناه است ! چرا که لوزه ها از جنس غدد لنفاوی و قسمتی از سیستم دفاعی بدن و گوئی پست نگهبانی و گذارش گر ااتهاب رشدی ، کاری دندانها هستند ، چرا حتی اگر هم کودکی مبتلا به عفونت لوزه مانند دیفتری ، - که نادر شده - باشد باید ابتدا به کمک انتی بیوتیک ، درمان حاد انجام داد و در آوردن لوزه ها چاره صحیح نیست و اصطلاح تجربی " بچه دارد دندان در میآورد در عکسل العمل های دهان ، مانند ترشح بزیاد بزاق ، اسهال و غیره ساده ترین توجیه این امر و یکی از مشهود ترین عکس العمل های ارتباطی دندان با سایر اعضای بدن است !

یکی دیگر از بیشترین مشکلات درد های ناحیه سرو گردن بدلیل همجواری دندانها با اعضای سر و از طریق مفصل آرواره ا ست ، که باعث اسپاسم عضلات شقیقه و توسعه آن به اطراف ، سر و گردن است که بر اساس قانون توپ برفی میتواند با تحریک عضلات طبقاط پائین تر سر و نه تنها دست درد و مچ درد ، بلکه پاو درد عصب سیاتیک و در انتها باعث تصویر پارگی دیسک و انواع تشخیص های کاذب از تنگی نخاع با یک پیدایش تصادفی ۳ همراه با انواع در گیری درد سر ساز شود .

بهترین و بیشترین نمونه آن شروع این تحریکات و ایجاد حلقه معیوب در تحریکات پشت آرواره در حلقه واره در لق خوردن دندان مصنوئی بدلیل تحلیل رفتن آرواره است ، که ساده ترین مقایسه آن در پوشیدن کفش نو است ، که در این مورد کفش جا باز میکند و پا دیگر جای ثابت ندارد و باصطلاح لق میخورد ولی در مورد دندان مصنوعی به عکس آرواره تحلیل میرود و در عمل یکی است ، که فشار به همه جا متناسب و یکنواخت نبوده و تماس و فشاره لبه های دندان مصنو عی و اکثرِ آ روی آرواره پائین و ناحیه پشت آن دیگر یکنواخت نیست و بیمار در کار جویدن با لذت غذا مشغول و از فشار و درد آن منحرف میشود ولی بعدآ از درد مفصل آرواره و توسعه آن شکوه داشته ، تازه متوجه اثرات آن میشود و تو ضیحآ ، مهمترین کار تشخیصی ما در طول چهل سال تجربه

 

با بیماران مبتلا به درد های مزمن ابتدا برسی کلیه دندانهابه کمک یک رادیوگرافی سراسری دندانها یا OPG بوده ، که کار تشخیصی دقیقتر و درمانی را دندانپزشک انجام داده و مواردی بوده ، که بعد از اولین مراجعه به ما و با بررسی دندانها یک یا چند کانون بیماری زا مشخص و با همکاری دندانپزشک ، بیشتر نیازی به کمک و درمان ما نداشته ، از چه زحمات و هزینه ها که پیشگیری نکرده ایم !

از دیگر مشکلات و بدترین درد در این رایطه درد عصب دندان یا نورالژی ترژیمینو rTrigeminal Neuralg ، که در مقاله ای جدا گانه ارائه خواهد شد.

در اینجا اشاره ای به بعضی از کانونهای دنتال یا بیماری های دندان داریم ، که به تنهایی یا مشترک میتواند عامل انوع بیماری ها گردد:

  1. کیست
  2. ریشه های انحرافی
  3. بقایای ریسه در سینوس و اصولآ ریشه های شکسته دندان ، که جون ترکشی در استخوان دردسر ساز است
  4. رسوب جسم خارجی مانند آمالگام در استخوان یا مخاط آرواره
  5. ریشه ها یا دندان شیری باقیمانده در آرواره
  6. انواع پروسه ها یل مشگلات نوک ریشه رندان ، از کیست و آبسه و چرک های محدود .
  7. دندانهای اضافی و نهفته
  8. دندانهای عقل ، با تنگی جا که باعث فشار به سایر دندانها و علاوه بر اثر سیستمی باعث تخریب سایردندانها و انواع در از طریق مفصل آرواره می گردند
  9. بیمتال - یعنی اسفاده از چند نوع فلز در دندان ها که به کمک مایع یونیزه بزاق و تشکیل الکتریسیته ثابت و ایجاد برق گالونیک باعث اختلال در ارتباط کاری سیستم عصبی و ایجاد نوعی پارازیت دهنده دراز مدت درد ساز خواهد بود
  10. مال اکلوژن یعنی عدم تطابق صد در صد دند انها ی طبیعی یا مصنوعی ، که مانع تقسیم فشار متناسب و متعادل روی کلیه دندانه و در نتیجه انعکاس آن روی مفصل آرواره و انتشار آن به عضلات گیجگاهی و ادامه و پخش آن به اطراف که میتواند باعث انواع سردرد ، گردن و بازو ، دآرواره می گردند
  11. مال اکلوژن یعنی عدم تطابق صد در صد دند انها ی طبیعی یا مصنوعی ، که مانع تقسیم فشار متناسب و متعادل روی کلیه دندانه و در نتیجه انعکاس آن روی مفصل آرواره و انتشار آن به عضلات گیجگاهی و ادامه و پخش آن به اطراف که میتواند باعث انواع سردرد ، گردن و بازو ، دست درد ، و به مرور زمان باعث اسپاسم عضلات ستون فقرات در هر طبقه تا پایین شود ، که بیمار تنهابه دلیل عدم تطابق صحیح دندانها بیگناه با تشخیص پارگی دیسک کمر و تنگی کانال نخاع روی تخت عمل جراحی قرار گیرد .

 

رفرانسها:

  1. با طب بیو سایبرنتیک آشنا شوید
  2. قحطی سلامت در ایران
  3. خطرات پیدایش تصادفی در آزمایش ها

* رئيس مؤسسه تشخيص و درمان درد در آلمان