نتایج جدید درباره درمان نارسایی قلبی به روش ابلیشن کاتتری
به گزارش روابط عمومی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، دکتر امراله محمدی کارشناس تجهیزات پزشکی گفت: یک تحقیق جدید نشان میدهد برای بیماران با فیبریلاسیون دهلیزی (Atrial Fibrillation "AF") و نارسایی قلبی(Heart Failure "HF")، ابلیشن می تواند بهتر از درمان سنتی دارویی عمل کند.
محققان بیمارستان Mount Sinai نیویورک با تحلیل جامع دادههای تحقیقات متعدد منتشر شده در Pubmed، Google Scholar، مرکز ثبت آزمایشات بالینی بنیاد Cochrane و منابع علمی دیگر، نتایج درمان به روش ابلیشن کاتتری و درمان صرفاً دارویی را در بیماران بزرگسال با سابقه AF وHF مقایسه نمودهاند.
در این تحلیل، نتایج شش تحقیق که جمعاً شامل 775 بیمار بوده بررسی شده که نشان می دهد در مقایسه با درمان دارویی، ابلیشن باعث کاهش مرگ و میر یا بستری شدن به علت HF می شود. علاوه بر این ابلیشن AF میتواند پارامترهایی چون Left Ventricular Ejetion Fraction (LVEF)، مسافت پیاده روی شش دقیقهای، حداکثر مصرف اکسیژن (VO2max)، ظرفیت تمرین تنفسی و در نهایت کفیت زندگی را بهبود بخشد. نرخ عوارض جانبی برای ابلیشن و درمان استاندارد به ترتیب 2/7 و 8/3 درصد بوده که اهمیت آماری چندانی ندارد. این تحقیق در سالنامه پزشکی داخلی (Internal Medicine) در 25 دسامبر 2018 منتشر شده است.
نویسنده اصلی مقاله Muhit Turagam نتیجه گیری می کند که: "ابلیشن کاتتری یک روش درمانی ثابت شده در درمان فیبریلاسیون دهلیزی مقاوم به داروست ولی در دستورالعملهای فعلی، روشی همراه با احتیاط است. با این وجود مزایای طولانی مدت در کاهش مرگ و میر، بستری شدن و نتایج مثبت بالینی باید در تصمیمگیری برای درمان در نظر گرفته شود".
لازم به ذکر است، ابلیشن کاتتری قلبی برای درمان انواع آریتمیهای قلبی خصوصاً تند تپشی فوق بطنی مانند AF، لرزش دهلیزی و تند تپشی (Tachycardia) دهلیزی استفاده می شود. در این روش یک کاتتر وارد قلب شده و به صورت انتخابی بافتهایی را تخریب می کند تا از پخش شدن نادرست سیگنال الکتریکی جلوگیری کند. این روش کم خطر بوده و معمولاً در 2 تا 4 ساعت انجام می شود. این عمل تقریباً برای 90 درصد بیمارانی که این درمان را دریافت میکنند موفقیت آمیز است.
منبع:
https://www.hospimedica.com/critical-care/articles/294776372/catheter-ablation-superior-to-drug-therapy-for-hf.html