استقبال نظام پزشکی از کارتخوان/سرنوشت اعتراضات تعرفه ای
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ظفرقندی، روز دوشنبه در نشست خبری که در محل سالن جلسات سازمان نظام پزشکی برگزار شد، ضمن اشارهای به وضعیت حوزه سلامت کشور در سال گذشته و سال پیش رو، پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
وی با اشاره به این مطلب که سازمان نظام پزشکی همواره به دنبال دفاع از حقوق مردم و جامعه پزشکی بوده است، گفت: سازمان نظام پزشکی، از نهادهای تأثیر گذار در حوزه سلامت کشور است.
ظفرقندی با اشاره به قانون مصوب سال ۱۳۸۳ سازمان نظام پزشکی، افزود: این قانون در مجلس ششم تصویب شد، و بعد از اشکالاتی که شورای نگهبان به آن گرفت، قانون مصوب به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و در نهایت به تصویب رسید.
وی با اشاره به فضای کاری حرفه پزشکی، گفت: ایجاد فضای اعتماد، از ضروریات حرفه پزشکی است که منجر به ارتقای سلامت جامعه و مردم میشود.
ظفرقندی ادامه داد: تخریب جامعه پزشکی، به سلامت مردم آسیب میزند.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، گفت: این تحریمها، کار انتقال ارز برای تأمین نیازهای حوزه سلامت را دچار مشکل ساخته اما وزارت بهداشت، تمام تلاش خود را به کار بسته تا کمترین مشکل برای مردم ایجاد نشود.
ظفرقندی، بر حفظ حقوق بیمار و پزشک در قانون سازمان نظام پزشکی تاکید کرد و افزود: هیئت مدیره های نظام پزشکی در سراسر کشور، این وظیفه مهم را بر عهده دارند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در ادامه به پرونده الکترونیک سلامت اشاره کرد و گفت: این پرونده میتواند به حوزه سلامت در کشور کمک کند و در نهایت منجر به اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده شود.
وی ادامه داد: با این مکانیسم میتوان کنترل صحیح منابع و هزینهها را انجام داد.
ظفرقندی افزود: در هیچ جای دنیا، این طور نیست که بتوان با دفترچه بیمه بدون داشتن ضابطه خدمت دریافت کرد.
وی گفت: اعتقاد داریم که بیمهها باید تقویت شوند و به این شکل به سمت قطع ارتباط مالی بین پزشک و بیمار، حرکت کرد.
ظفرقندی در ارتباط نصب کارتخوان، افزود: بحثها در این ارتباط واقعی نیست و نظر سازمان نظام پزشکی بر این است که هر اقدامی منجر به تسهیل خدمت به مردم و بیمار شود، از آن استقبال میکند.
وی ادامه داد: اعتراض ما این است که اگر موضوعی در مجلس مطرح میشود، میبایست برای همه صنوف باشد و کارتخوان ارتباطی با فرار مالیاتی پزشکان ندارد.
ظفرقندی در خصوص اثر گذاری تحریمها بر حوزه سلامت کشور، گفت: ما باید واقع گرا باشیم، زیرا خوب میدانیم که تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی وابسته به ارز است.
وی افزود: شرایط حوزه سلامت وابسته به شرایط عمومی کشور است و من اطلاع موثق دارم که جلسات مستمر و خوبی برای عبور از مشکلات برگزار میشود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، گفت: الان شرایط سختتری را نسبت به سال ۹۲ تجربه میکنیم، اما این گونه نیست که نتوان از این بحرانها عبور کرد.
ظفرقندی در ادامه به صدور کارت هوشمند نظام پزشکی اشاره کرد و افزود: پیش بینی شده است که برای صدور ۱۰۰ هزار کارت هوشمند نظام پزشکی در سال جاری اقدام شود.
وی در واکنش به گلایههای تعرفهای، گفت: تعرفه جز مهم از اقتصاد سلامت است که اگر واقعی دیده نشود، نظام سلامت کشور دچار آسیب خواهد شد.
ظفرقندی افزود: در چند مرتبه طی سالهای مختلف نسبت به محاسبه تعرفههای واقعی اقدام شده است، و مبنای محاسبه سازمان نظام پزشکی نیز همین محاسبات بوده است.
وی با اشاره به سه مبنای تعرفهای، ادامه داد: مبنای تعرفه واقعی، مبنای پیشنهادی شورای عالی نظام پزشکی به شورای عالی بیمه برای گذر از شرایط سخت کشور است و تعرفهای که دولت ابلاغ کرده است.
ظفرقندی تاکید کرد: آنچه که سازمان نظام پزشکی به آن عمل خواهد کرد، قانون است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، گفت: البته قرار است بازبینی تعرفهها در شورای عالی بیمه مطرح شود.
ظفرقندی در ارتباط با فرار مالیاتی پزشکان، افزود: متأسفانه اثرات سو اعلام عددها و ارقام فرار مالیاتی در جامعه مشهود بوده، در حالی که مطرح کنندگان این اعداد و ارقام نیز خودشان در مجلس عنوان کردند که این عددهای ما نیست که اعلام شده است.
وی گفت: در حالی که کل مالیات صنوف بخش خصوصی در سال ۹۶، ۴,۵۰۰ میلیارد تومان بوده است، چگونه میتوان ادعا کرد که ۶,۵۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی پزشکان اتفاق افتاده است.
ظفرقندی، تبلیغات گمراه کننده در حوزه سلامت را مورد اشاره قرار داد و افزود: متأسفانه شاهد تبلیغاتی در رسانه ملی و سایر رسانهها هستیم که مورد تأیید نظام پزشکی نیست و بنده در همین ارتباط، نامهای به وزیر ارشاد نوشتهام تا این قبیل تبلیغات که با واقعیتهای سلامت همخوانی ندارد، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، ویزیتهای گروهی را خلاف حرفه پزشکی دانست و گفت: این قبیل رفتارها را نمیپسندیم.