بیماران سرطانی با درمان صحیح به زندگی باز می گردند
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی جابر انصاری، در آستانه برگزاری کنگره جامعه جراحان ایران، گفت: تروما، سرطانها و مشکلات دستیاران و جراحان جوان، محورهای اصلی میزگردهای تخصصی کنگره امسال است.
وی با اشاره به اینکه تلاشهای فراوانی در سطح کشور شده ولی تروما و سوانح رانندگی هنوز جانهای زیادی را میگیرد، افزود: با همه هشدارها و تذکرات، همچنان حدود ۱۹ هزار نفر در سراسر کشور بر اثر حوادث و سوانح رانندگی جان خود را از دست داده و حدود ۳۰۰ هزار مجروح نیز تختهای بیمارستانی را اشغال میکنند که این رخداد هزینههای فراوانی بر کشور تحمیل کرده است.
دبیر علمی چهل و دومین کنگره سالانه جامعه جراحان ایران، گفت: متأسفانه اغلب جان باختگان یا مصدومان در سنین جوانی هستند؛ این تحمیل هزینههای درمان موجب صرف رقم قابل توجهی از بودجه بهداشتی کشور و در نتیجه کسری برای سایر نیازهای بهداشتی و درمانی خواهد شد.
جابر انصاری گفت: سرطانها دومین محور مورد بحث در کنگره چهل و سوم است که متأسفانه در کشور شاهد رشد آن هستیم و باید توجه ویژه ای به تشخیص و درمان به موقع آن شود.
وی افزود: چنانچه با روش صحیح و به موقع، بیماران سرطانی مورد درمان قرار گیرند بسیاری از آنان را میتوان به زندگی بازگرداند.
دبیر کنگره سالانه جامعه جراحان در خصوص محور سوم از موضوعات کنگره، یعنی مشکلات جراحان جوان، گفت: همه میدانیم که جراحان جوان و دستیاران تخصصی جراحی مشکلات فراوان بویژه مشکلات معیشتی و آموزشی دارند بدین ترتیب این مسئله با حضور رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران در میزگردی اختصاصی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
جابر انصاری تصریح کرد: برای دستیاران جوان بستر مناسبی جهت برپایی دو میزگرد علمی، یکی پیرامون تریاژ در تروما (انجام مهمترین اقدامات درمانی به ترتیب و بر اساس اولویت برای مصدومین بیمارستانها) و میزگرد دوم پیرامون مشکلات آموزشی این عزیزان در نظر گرفتیم که توسط دستیاران تخصصی اداره خواهد شد؛ همچنین کارگاه آموزشی آزمون برد تخصصی جراحی را نیز برای این عزیزان تدارک دیدیم تا بدانند چطور میتوانند به بهترین نحو در این آزمون بزرگ شرکت کنند.
وی افزود: در مدت پنج روز برگزاری کنگره، علاوه بر برنامههای صرفاً تئوریک تمایل دارند در برنامههای عملی حضور یافته و بر مهارتهای خود بیافزایند؛ بدین منظور در برنامه کاری کنگره امسال اشکال مختلفی از مهارت آموزی قرار گرفته و تعداد دوازده کارگاه آموزشی با استفاده از بافت و مولاژ برای مهارت عملی خواهیم داشت.
جابر انصاری گفت: برای اولین بار برنامه سینه کلینیک را به طور گسترده در کنگره جامعه جراحان اجرایی و نهادینه خواهیم کرد به گونه ای که طی مدت حدود ۹۰ دقیقه برنامه، چند فیلم ویرایش شده از شیوههای مختلف انجام یک جراحی به نمایش گذاشته خواهد شد و در حین پخش فیلم پرسش و پاسخها مطرح میشود در پایان نیز حضار از استادان پیرامون مزایا و معایب آن روش پرسش خواهند کرد.
وی تاکید کرد، نهایت تلاش شده است که برنامههای علمی و عملی همراه با بیان مواردی از مشکل بیماران و با استفاده از تصویر و کلیپهای کوتاه اجرا شود، همچنین تاکید شده که میزگردها به صورت دوجانبه و پرسش و پاسخ با جمع بندی نهایی برگزار شود که در نهایت سود آن به نفع درمان علمی و صحیح بیماران خواهد بود.
چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران، از ۱۸ لغایت ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.