پیمان ام 8 در نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت، بر تاثیر مخرب تحریم ها بر سلامت مردم ایران تاکید کرد
در پی برگزاری هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در کیش، اعضای پیمان ام 8 با صدور قطعنامه ای ضمن تاکید بر احترام، گفتگو، عدالت و صلح میان ملل، تحریم های اقتصادی اعمال شده بر ایران را مانعی برای دستیابی مردم به رفاه، مراقبت های سلامت و دسترسی به داروهای حیاتی دانستند.
به گزارش وبدا، دکتر علی جعفریان، رییس بین المللی مجمع جهانی سلامت 2019، در نشست خبری که روز شنبه 22 تیر 1398 برگزار شد، گفت: مجمع جهانی سلامت (World Health Summit) از سال 2009 با هشت عضو، فعالیت خود را در برلین آغاز کرد و امسال که دهمین سال آن بود، این مجمع به 25 عضو از 18 کشور رسیده است. اعضای این مجمع، دانشگاهها، فرهنگستانها و مؤسسات آموزشی پژوهشی در حوزه سلامت هستند که موقعیت سیاسی ندارند و در ماه اکتبر هر سال نشستی با عنوان مجمع جهانی سلامت در برلین برگزار میکنند.
وی ایران را تنها عضو منطقه غرب آسیا خواند که از سال 2016 به عضویت این مجمع درآمده است و افزود: در واقع پیمان ام 8 یک مجموعه آکادمیک است که ماهیت مشورتی دارد و برای ارتقای سلامت جهانی، با استفاده از آزادیهای آکادمیک و فارغ از مرزبندیهای سیاسی، تصمیمگیری میکند.
رییس بین المللی مجمع جهانی سلامت 2019، سپس با مرور بر آخرین نشست منطقه ای این مجمع به میزبانی ایران در جزیره کیش گفت: حضور برخی از شرکتکنندگان برای نخستین بار در ایران، فرصتی شد تا آنها بتوانند از نزدیک با ایران و دستاوردهای حوزه سلامت آشنا شوند.
وی افزود: در این نشست نوآوری ها و ابتکارات خوبی از سوی ایران مطرح شد و مورد استقبال اعضای مجمع قرار گرفت که از جمله آنها می توان به برگزاری بخش دانشجویی، مذاهب و چالش های جهانی سلامت، سلامت دهان و دندان و نقش جاده ابریشم جدید در سلامت اشاره کرد.
دکتر جعفریان از برگزاری 29 پانل در 2 روز خبر داد وخاطر نشان کرد: در این نشست که با حضور بیش از 700 شرکت کننده برگزار شد، 102 میهمان خارجی، از 47 کشور جهان حضور داشتند.
وی افزود: در پایان نشست پیشنهاد تهیه یک قطعنامه توسط برخی از اعضای پیمان ام 8 مطرح شد که با توجه به مرسوم نبودن آن در نشستهای منطقهای از طرف ما مورد استقبال قرار گرفت و پیشنویس آن تهیه شد و در طی دو ماه بعد از نشست با رفت و برگشت بین اعضاء پیمان ام8 به اجماع رسید.
رییس بین المللی مجمع جهانی سلامت 2019، سپس به بندهای مختلف این قطعنامه اشاره کرد و گفت: این قطعنامه در 8 بند تنظیم و نهایی شده که مهمترین و چالشبرانگیزترین آن بند آخر قطعنامه درباره تحریمهای ایران است. در بند 8 قطعنامه آمده است: بر احترام، گفتگو، عدالت و صلح میان ملل و مردم در راستای آرمانهای توسعه پایدار سازمان ملل متحد تاکید میکنیم و برای ارتقاء آن میکوشیم. این اصول باید هدایتگر جهان و تمام ملل در برخورد با تعارضها باشند. برای اجتناب از اقدامات خشونتگرایانه و تحریمها باید حداکثر تلاش در جهت برقراری گفتمان مبتنی بر احترام و صلحطلبانه صورت گیرد.
دکتر جعفریان خاطر نشان کرد: در نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت اطلاعاتی ارائه شد که نشان داد تحریمهای اقتصادی اعمال شده بر ایران از سوی کشورهایی خاص (و نه سازمان ملل متحد) تاثیرات مضری بر اقتصاد کشور، رفاه مردم، مراقبتهای سلامت و دسترسی به داروهای حیاتی دارد. پیمان ام8 همراستا با پیماننامههای بینالمللی با قدرت تاکید مینماید که تمام کشورها، بهویژه آنهایی که درگیر مناقشات بینالمللی هستند، مسئول حفظ و حمایت از کمکهای پزشکی و بشردوستانه کافی برای تمام مردم بهویژه زنان، کودکان و افراد نیازمند هستند.
وی در ادامه گفت: این قطعنامه هم اکنون در سایت رسمی پیمان ام 8 قرار گرفته و به نوعی توانایی ایران را برای برگزاری یک نشست علمی غنی، با کیفیت و در سطح بالا در زمان تحریم نشان داد که خود دستاوردی بزرگ است.
دکتر جعفریان سپس پذیرش قطعنامه در نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت توسط پیمان ام 8 را نشان از موفقیت ایران در عرصه دیپلماسی سلامت دانست و تصریح کرد: اکنون کشور می تواند از این قطعنامه به عنوان سندی مهم که نشان می دهد تحریم ها بر سلامت مردم کشورمان تاثیر گذار بوده است، در مجامع بین المللی استفاده کند.
وی در پایان از تلاش کلیه همکاران دانشگاه و حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای برگزاری این رویداد منحصربه فرد در حوزه سلامت تشکر کرد.