سال مالی سختی پیش رو داریم/بابد با احتیاط خرج کنیم
وزیر بهداشت، با عنوان این مطلب که سال مالی سختی پیش رو داریم، گفت: باید با احتیاط خرج کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، روز سه شنبه در نشست مشترک هیات های امنای کلان منطقه ۸ با بیان اینکه هیات های امنای دانشگاه ها، جایگاهی بسیار رفیع در اختیار دارند، افزود: در این دوره، انتظار ما این است که هیات امناها با رویکردی جدید و در عین حال، بازگشت به جایگاه اصلی شان، به مسائل دانشگاه های علوم پزشکی بنگرند.
وی گفت: در بسیاری از دانشگاه ها، روسای دانشگاه ها و هیات های امنا، از مسائل مربوط به آموزش و پژوهش دور مانده اند، چنانچه هیات امناها در تله روزمرگی ها دچار شوند، مجموعه دانشگاه نیز در چالش روزمرگی فرو رفته و از توسعه پایدار دور خواهد ماند. لذا، ضرورت دارد که اعضای هیات امناها، روزمرگی ها را به بقیه بسپارند و خودشان برای آینده دانشگاه ها تصمیمات سازنده اخذ کرده و برنامه ریزی کنند.
وزیر بهداشت خطاب به اعضای هیات امنای کلان منطقه ۸، بیان کرد: اولین تقاضای من این است که متناسب با شرایط اقلیمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق، نقشه راه تدوین شود. در این مملکت، با تنوع اقلیم، آب و هوا، فرهنگ و خرده فرهنگ مواجهیم و هیچ استانی و شهرستان و روستایی، الگوی تمام عیار کشور نخواهد بود. بنابراین، ضرورت دارد که در قالب کارگروهی، مبتنی بر مقتضیات منطقه، برنامه توسعه تدوین شود. هیات امناها باید از روزمرگی دوری کرده و بر برنامه ریزی های سازنده و آتیه نگری در برنامه هایشان تمرکز کنند.
نمکی با تاکید بر اینکه هیات های امنا در همراهی و حمایت از روسای دانشگاه ها در برابر تندباد بعضی از حوادث غیر منطقی نقش مهمی دارند، عنوان کرد: روسای دانشگاه های علوم پزشکی در هر استانی، بالاترین مقام و منزلت علمی برای ما محسوب می شوند، بنابراین، هیچ فرد دیگری حق امر و نهی به روسای دانشگاه های علوم پزشکی ما را ندارد، هیات های امنا باید به این موضوع توجه کرده و زمانی که رییس دانشگاه با موجی از فشار روبرو است، آنها را همراهی کنند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: سال ۹۸، سال مالی سختی برای دولت و کشور محسوب می شود، بنابراین باید در هزینه کرد، محتاطانه پیش رویم. این سناریو که در کشور بیمارستان و تخت با ضریب اشغال ۱۰ یا ۱۵ درصد افزود شده و به دنبال آن، تقاضای القایی ایجاد شود، در همه جا با هر بودجه ای، با شکست مواجه خواهد شد.
نمکی خاطرنشان کرد: با کلان منطقه ۸ کاملا آشنا هستم. این منطقه دروازه بان بیماری های واگیر کشور محسوب می شود، گرچه امروزه بر اهمیت پیشگیری از بیماری های غیرواگیر تاکید می کنیم، اما به دلیل تفاوت اقلیم و فرهنگ، در منطقه ۸ هنوز بیماری های واگیردار رتبه اول را دارد. بیماری های مشترک انسان و دام، بیماری های عفونی واگیرداری که توسط مهاجرین از مرزها وارد کشور می شود، سالک، بیماری های عفونی و مالاریا و سایر بیماری های واگیر، از جمله بیماری های شایع در این منطقه است که باید با برنامه ریزی دقیق و نقشه مناسب در جهت پیشگیری از آنها گام برداریم.
وزیر بهداشت عنوان کرد: دومین شاخصه کلان منطقه ۸ این است که مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت در این منطقه بیش از مناطق دیگر نقش ایفا می کند.
نمکی گفت: همچنین، این کلان منطقه با پراکندگی جمعیت روبرو است، بنابراین باید استاندارد جمعیتی برای استان های شامل این کلان منطقه تعریف شود تا حداقل خدمت در دسترس برای این جمعیت پراکنده را تدارک دیده و فراهم کنیم. نباید مردم را به دلیل پراکندگی جمعیتی و عدم تعریف استاندارد جمعیتی در آن مناطق، رها کنیم. بنابراین باید برای این منطقه، استاندارد جمعیتی جدید متناسب با اقلیم تعریف شود.
وزیر بهداشت اظهار کرد: منابع و خدمات در استان های این کلان منطقه عادلانه توزیع نشده است، به این نکته نیز باید توجه کرد. البته در سفر اخیر به برخی استان ها از جمله جنوب کرمان، جیرفت و بم، شاهد دستاوردهای بزرگی در حوزه توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی بوده ایم و این درحالی است این دستاوردها با محدودیت های بودجه ای، به بار نشسته است. لذا درخواستم این است که در جهت تدوین و آماده سازی نقشه راه توسعه ۵ ساله برای این کلان منطقه گام بردارید.