افزایش هزینههای جاری دلیل اصلی نابسامانی وضعیت داروخانهها
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزایش هزینههای جاری را دلیل اصلی نابسامانی وضعیت داروخانهها دانست و گفت: عدم افزایش قیمت داروها طی چند سال اخیر مشکلات بسیار زیادی را برای داروخانهها و تولیدکنندگان ایجاد کرده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،همایون هاشمی در خصوص وضعیت نامناسب داروخانه ها، گفت: نگرانیهایی در خصوص وضعیت نامناسب داروخانهها به عنوان پیشخوان و رده اول ارائه خدمات دارویی به مردم وجود دارد، بر همین اساس فراکسیون غذا و دارو طی دوسال گذشته همواره از دولت و سازمان غذا و دارو درخواست برنامه حمایتی از داروخانهها را داشته و آنها نیز همیشه به صورت کلامی از داروخانهها و صنایع دارویی حمایت کردهاند اما متاسفانه در عمل اینطور نبوده و داروخانهها روز به روز در مسیر سراشیبی قرار گرفتهاند.
افزایش هزینههای جاری دلیل اصلی نابسامانی وضعبت داروخانهها است
وی دلیل اصلی نابسامانی وضعیت داروخانهها را بیبرنامگی و افزایش هزینههای جاری دانست و افزود: هزینههای نگهداری داروخانهها اعم از کرایه محل داروخانه، هزینههای پرسنلی، هزینه انرژی و مالیات، سبب شده، دخل و خرج آنها با هم همخوانی نداشته باشد، از طرفی چندین سال است که داروخانهها قیمت داورها را افزایش ندادهاند که البته به نفع مردم است اما زمانی که قیمت داروها افزایش نداشته باشند، تولیدکنندگان دچار سختی میشوند و رویکرد وارداتی اتخاذ میکنند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس، یادآورشد: اگر با همین رویه فعلی اداره داروخانهها و حمایت از صنایع دارویی حرکت کنیم بدون تردید با افزایش هزینههای تولید و خرید مواد اولیه نمیتوانیم از این گردنهای که سازمان غذا و دارو درست کرده خارج شویم و حتی ممکن است حرکت داروخانه کند شده و به مروز زمان متوقف و تعطیل شوند.
مجلس از رویکرد ضد فساد وزیر بهداشت حمایت میکند
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: وزیر بهداشت و درمان باید تمامی مشکلات حوزه سلامت را به صورت پروژهمحوری بررسی و برای حل آن برنامههای ویژهای ارائه کند، به این منظور گام اول شنیدن صدای داروخانهدارها، گام دوم شنیدن صدای تولیدکنندگان و گام سوم مبارزه با فساد است که مجلس در این مسیر از وزیر بهداشت حمایت خواهد کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در رابطه با تاثیر بدعهدیهای بیمهها در پرداخت مطالبات داروخانهها در وضعیت نامناسب این صنف، خاطر نشان کرد: بیمهها منابع مالی و درآمدی مشخصی دارند که اگر تعهدی مضاف بر درآمدهایشان داشته باشند به سمت زیان دهی حرکت کرده و به مرور ورشکسته میشود و نمیتواند خدماتی ارائه کنند.
هاشمی با تاکید بر اینکه بیمهها در شرایط خوبی قرار ندارند، افزود: باید هر سه وجه نهادهای حاکمیتی، ذی نفعان و بیمهها و تولیدکنندگان دست به دست هم بدهند تا فرآیندهایی را که با شرایط امروزی همخوانی ندارند، اصلاح و بازنگری کنند.