انجام ۹۵درصد آزمایشات پزشکی در کشور/ مشکل آزمایشگاه های پاتالوژی
دبیر علمی بیست و یکمین همایش سالانه انجمن علمی آسیب شناسی ایران، گفت: در حال حاضر، بیش از ۹۵ درصد آزمایشات پزشکی در داخل کشور قابل انجام است.
کامبیز کامیاب حصاری، در گفتگو با خبرنگار مهر، به بیست و یکمین همایش سالانه انجمن علمی آسیب شناسی ایران که قرار است در روزهای سوم تا پنجم مهر ۹۸ در مرکز همایش های رازی برگزار شود، اشاره کرد و افزود: رشته آسیب شناسی، دو شاخه اصلی شامل بالینی و آناتومی است که بخش بالینی مربوط به آزمایش های پزشکی بوده و آناتومی نیز مربوط به نمونه برداری از قسمت های مختلف بدن است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به تفکیک سخنرانی های همایش در مباحث مختلف آسیب شناسی، گفت: در این همایش، اساتید برجسته رشته پاتولوژی در ارتباط با بیماری های زنان، گوارش و کبد، دهان و دندان، سلول شناسی و...، سخنرانی خواهند داشت.
وی ادامه داد: یکی از مسائل روز حوزه سلامت، طب انتقال خون است و اینکه می بایست چه اقداماتی در این حوزه انجام شود. همچنین، موضوع میکروب شناسی، بیوشیمی و کنترل کیفی آزمایش های پزشکی، از جمله موضوعاتی است که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
کامیاب تاکید کرد: امسال برای اولین بار موضوع اخلاق پزشکی و پزشکی قانونی، در همایش انجمن علمی آسیب شناسی ایران مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: موضوع پزشکی قانونی، از مباحث مهم مرتبط با رشته آسیب شناسی است که به آن خواهیم پرداخت.
دبیر علمی همایش انجمن علمی آسیب شناسی ایران، گفت: همچنین برای دستیاران تخصصی پاتولوژی نیز برنامه هایی در همایش امسال داریم.
وی افزود: با توجه به مشکلات و شرایط کشور، بیشتر مهمانان همایش امسال، اساتید ایرانی مقیم خارج هستند که سخنرانی خواهند داشت.
کامیاب در ادامه به انجام آزمایش های پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته ای که اغلب آزمایشگاه های کشور دارند، بیش از ۹۵ درصد آزمایشات پزشکی در داخل انجام می شود و به ندرت نمونه های آزمایشگاهی بعضا برای هورمون ها و بیماری های نادر، به خارج ارسال می شود.
وی با عنوان این مطلب که جایگاه رشته پاتولوژی در کشورهای منطقه قابل مقایسه با ایران نیست، افزود: پزشکان ما از نظر علمی از توانایی بالایی برخوردارند.
کامیاب، موضوع کیت های مصرفی در آزمایشگاه های پزشکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: آن دسته از کیت هایی که تولید داخل هستند، مشکلی در تامین آنها وجود ندارد. اما برای تهیه کیت های وارداتی که مورد نیاز آزمایشگاه های پزشکی است، با کمبود و مشکلاتی مواجه هستیم.