درمان بیماری مالاریا با اسفنج دریایی
درحال حاضر داروهای فعلی برای درمان مالاریا به دلیل ایجاد مقاومت دارویی تاثیر کمتری دارند اما محققان دریافتند پپتید تفکیک شده از نوعی اسفنج در قطب جنوب می تواند در درمان های جدید استفاده شود.
به گزارش خبرنگار مهر، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۱۹ میلیون مورد ابتلا به مالاریا ثبت شده است که ۴۳۵ هزار نفر جان شان را به دلیل این بیماری از دست دادند.
علائم بیماری با تب و لرز شروع می شود و در ادامه کم خونی شدید، ناراحتی تنفسی و نارسایی عضو اتفاق می افتد. انگل عامل مالاریا از طریق نیش پشه به انسان منتقل می شود. این انگل مدتی از چرخه زندگی اش را در کبد سپری می کند و در آنجا بارها تولیدمثل کرده و سپس وارد خون می شود.
در حال حاضر داروهای مبتنی بر آرتمیسینین و مشتقات آن به کنترل این بیماری کمک می کنند اما انگل ها در حال مقاوم شدن به این نوع داروها هستند.
در این مطالعه، تیم تحقیق مجموعه ای از ترکیبات طبیعی استخراج شده از یک نوع اسفنج دریایی قطب جنوب موسوم به Inflatella coelosphaeroide را مورد بررسی قرار دادند.
یک ترکیب موجود در آن موسوم به فریومارامید شناسایی شد که عفونت و پیشرفت انگل بیماری مالاریا با نام Plasmodium falciparum را در سلول های کبد متوقف کرد.
فریومارامید ترکیبی غیرسمی برای سلول های کبد است. محققان تشخیص دادند که این ترکیب یک پلی پپتید خطی با ساختاری متمایز است و می تواند چارچوبی امیدبخش برای تولید روند درمان های جدید بیماری مالاریا باشد.