اخبار : سازمان جهانی بهداشت در برابر زورگویی و عهدشکنی آمریکا سکوت نکند

سازمان جهانی بهداشت در برابر زورگویی و عهدشکنی آمریکا سکوت نکند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به اجرای کامل قطعنامه های سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت در زمینه های توسعه پایدار و پوشش همگانی سلامت است.

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاحیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به اینکه دولت های یازدهم و دوازدهم سرمایه گذاری سنگینی در حوزه بهداشت و سلامت انجام داده اند و دستاوردهای زیادی هم در این حوزه به دست آمده است، ادامه داد: ایران حتی قبل از بیانیه آلما آتا موفق شده در زمینه پوشش همگانی سلامت و مراقبت های اولیه بهداشتی به دستاوردهای زیادی دست پیدا کند. در همین راستا، بالغ بر 17 هزار خانه بهداشت در روستاهای سراسر کشور و پایگاه های سلامت ایجاد شده که از این طریق به پوشش 100 درصدی روستاها و 90 درصدی شهرها دست پیدا کرده ایم.

وی افزود: همچنین، طبق آمار نرخ مرگ و میر مادران از حدود 200 مورد در هر 100 هزار نفر به 20 نفر در هر 100 هزار نفر کاهش یافته و نرخ مرگ و میر کودکان زیر 5 سال هم از 120 مورد در هر 1000 نفر، به 13.4 نفر در 1000 نفر کاهش یافته است. ضمن اینکه پوشش 98 درصدی واکسیناسیون کودکان نیز حاصل شده است.

دکتر نمکی با اشاره به اینکه موفقیت های ایران در حوزه سلامت و مراقب های اولیه بهداشتی قابل الگوبرداری برای سایر کشورهای جهان است، عنوان کرد: در سال 2014 طرح تحول نظام سلامت در ایران با هدف ایجاد دسترسی برای همه ایرانیان به خدمات بهداشتی و درمانی اجرا شد، بدون اینکه بار مالی به مردم وارد شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: پرونده الکترونیک سلامت در تابستان امسال با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید که با اجرای آن پزشک خانواده، سیستم ارجاع و اعمال راهنماهای بالینی نیز اجرایی خواهند شد.

وی با بیان اینکه امروز جهان با چالش بیماری های غیرواگیر و در راس آن فشارخون، مواجه است که باید برای آن چاره ای اندیشید، توضیح داد: در تابستان امسال بسیج ملی فشارخون به منظور غربالگری در این حوزه انجام شد که با استقبال توصیف نشدنی 31 میلیون نفری از سوی جمعیت بالای 30 سال ایران مواجه شد و در جریان این بسیج توانستیم، 2 میلیون مورد جدید فشارخون را شناسایی کنیم که به سمت درمان هدایت می شوند.

دکتر نمکی همچنین با اشاره به وقوع سیل گسترده در ایران در اوایل سال جاری که 25 استان از 31 استان کشور را درگیر کرد، اظهار کرد: در جریان سیل اخیر در ایران، بدون دریافت هرگونه کمک فنی خارجی توانستیم عملکرد مناسبی داشته باشیم. به طوریکه حتی یک مورد همه گیری ناشی از بیماری های مرتبط با آب و محیط ناسالم نداشتیم. این عملکرد می تواند به عنوان الگویی از سوی سایر کشورها مورد استفاده قرار بگیرد.

وی با ابراز نگرانی درباره افزایش مصرف دخانیات در کشورهای منطقه عنوان کرد: کشورهای عضو کنوانسیون مبارزه با دخانیات باید تلاش کنند تا به هدف کاهش 25 درصدی مصرف دخانیات و تجارت غیرقانونی مواد مخدر تا سال 2025 دست پیدا کنند.

دکتر نمکی با اشاره به دستاورد بزرگ ایران در زمینه کسب گواهینامه حذف سرخک که اخیرا به دست آمد، توضیح داد: در زمینه ریشه کنی مالاریا نیز در مسیر درستی قرار داریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران که در دسترسی ایران به غذا، دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد اختلال کرده است، خاطرنشان کرد: به قول رئیس جمهور ایران، این اقدام آمریکا یک جنایت علیه بشریت است. در همین راستا از سازمان جهانی بهداشت و رییس آن انتظار می رود از ایران در این شرایط قاطعانه دفاع کند و اجازه ندهند سلامت و بهداشت مردم صلح طلب ایران لگدمال زورگویی و عهدشکنی آمریکا شود. امیدواریم سازمان جهانی بهداشت اجازه ندهد سلامت و بهداشت هیچ بشری در جهان به خاطر جنگ افروزی و جنگ طلبی هیچکسی به خطر بیفتد.

دکتر تدروس ادهانوم گبریسوس در مراسم افتتاحیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت بابت مهیا کردن پوشش همگانی سلامت و بیمه برای شهروندان از دولت ایران حمایت می کند و به ایران بابت کاهش هزینه های درمانی و توسعه زیرساخت های مدرن بهداشتی و درمانی، تبریک می گوید.

وی یادآور شد: ایران از نظر بهداشتی در بین کشورهای منطقه و جهان نمونه است و کشورها باید از مراقبت های اولیه سلامت و پوشش همگانی سلامت، درس بگیرند. البته همیشه جای پیشرفت وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت آماده هر نوع کمکی به ایران است.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: جمعیت ایران در حال سالمند شدن است و سازمان جهانی بهداشت مصمم است که به پایداری و توسعه بهداشت به ایران کمک کند، اما منطقه با چالش های زیادی روبرو است و براساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت، از سال 2000 تا 2050 هزینه های بهداشتی افزایش پیدا می کند و پرداختی از جیب به 40 درصد خواهد رسید.

دکتر تدروس اضافه کرد: امروز در اجلاس بین المللی شرکت می کنم و در هفته جاری نیز قطعنامه بهداشت عمومی تصویب می شود، اما نقش نمایندگان مجلس در بهبود وضعیت سلامت عمومی بسیار مهم و اساسی است.

وی گفت: اگرچه نرخ مرگ و میر در جهان در 30 سال گذشته کاهش قابل توجهی یافته است، اما در منطقه مدیترانه شرقی، دومین منطقه از نظر مرگ و میر بوده که نیازمند اقدامات عملی و حمایت از سلامت مادران و نوزادان است و باید اطمینان دهیم که کودکان بیشتری برای ادامه زندگی در سلامت زندگی می کنند و بدون وجود بهیاران و پرستاران، دستیابی به این اهداف، امکان پذیر نیست.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت ضمن تاکید بر لزوم گسترش شبکه پرستاری در منطقه مدیترانه شرقی، گفت: برای احترام به ماماها و پرستاران، سال 2020 از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان سال ماماها و پرستاران نامگذاری شده و امسال نیز دویستمین سالگرد بهیاران و پرستاران و ماماها را جشن می گیریم و پیشنهاد می کنیم که در اجلاس سال آینده، هر کشور یک ماما و یک پرستار را به اجلاس سالیانه اعزام کند تا با یکدیگر تبادل نظر کنند.

دکتر تدروس با بیان اینکه تمام نظام های سلامت نیازمند بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و پیشرفته هستند، تصریح کرد: بیماری های غیرواگیر در این منطقه، منجر به مرگ و میرهای زیادی می شود و باعث می شود که به اهداف توسعه پایدار نرسیم.

وی افزود: بیانیه تهران در خصوص سبک زندگی بهداشتی سالم و اهمیت پیشگیری از بیماری های غیرواگیر را نشان می دهد. افزون بر این، به موضوع مبارزه با مصرف مواد مخدر نیز پرداخته و در خصوص آن تاکید زیادی شده است.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در پایان خطاب به وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، با اشاره به سه چالش نظام های سلامت در سال آینده، گفت: کاهش مرگ و میر نوزادان چالش نخست است و هیچ منطقه و کشوری نمی تواند مرگ نوزادان را تاب بیارود و باید در این زمینه بیشتر کار کنیم. دومین چالش تقویت پرسنل بهداشتی است، اگر بهترین بیمارستان ها با بهترین امکانات و تجهیزات را داشته باشید، باز هم نیازمند پرسنل با مهارت و با تجربه هستید. سومین چالش این است که باید به تعهدات خودمان برای پوشش همگانی سلامت پایبند باشیم و برای حل مشکلات سلامت، نیازمند تعهد سیاسی قوی و عملی کردن برنامه ها هستیم.

air.ir/ZwqgA9o