اخبار : شرط وزارت بهداشت براي استارت‌آپ های حوزه درمان

شرط وزارت بهداشت براي استارت‌آپ های حوزه درمان

تسهيل ارايه خدمات سلامت به مردم يكي از دغدغه‌هاي اين روزهاي نظام بهداشت و درمان كشور است و شايد يكي از راهكارهاي آن تعامل حوزه سلامت با استارت‌آپ‌هاي موجود در اين حوزه باشد كه مي‌توانند خدمات را به‌صورت آنلاين به مردم ارايه كنند؛ به‌طوري كه استارت‌آپ‌ها با آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي يا مراكز درماني قرارداد بسته و خدماتي چون اعلام نتايج آزمايشات به صورت آنلاين را به مردم ارايه دهند.

اما آيا وزارت بهداشتي‌ها با اين اقدامات موافقند يا آن را دخالت در امر درمان مي‌دانند؟ قاسم جان‌بابايي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره فعاليت‌هاي استارت‌آپي در حوزه سلامت، گفت: ما دستورالعمل نحوه كار استارت‌آپ‌ها در حوزه سلامت را تدوين كرده‌ايم، اما هنوز اين دستورالعمل ابلاغ نشده است. اكنون در حال انجام كارهاي حقوقي اين دستورالمعل هستيم و به محض پايان كار آن را ابلاغ مي‌كنيم.

وي با بيان اينكه معتقديم كه استارت‌آپ‌ها در حوزه سلامت مي‌توانند كار مردم را بسيار تسهيل كنند، افزود: اما تا زماني‌كه اين استارت‌آپ‌ها ثبت نشده، قانونمند نشده‌اند و شركت‌هاي‌شان در وزارت‌ بهداشت ثبت نشده باشند، ارايه خدمت سلامت از سوي آنها خلاف است؛ زيرا ما نمي‌دانيم چه اتفاقي در خانه مردم مي‌افتد.

همه افراد و مراكزي كه مي‌خواهند خدمات استارت‌آپي در حوزه سلامت ارايه كنند، بايد حتما از وزارت بهداشت مجوز دريافت كرده و داراي كد شناسه باشند تا ما بتوانيم كارشان را رصد كنيم.جان‌بابايي تاكيد كرد: در حال حاضر هر كس اين اقدامات را انجام مي‌دهد، بدون مجوز بوده و ما با آن برخورد مي‌كنيم.

البته يك مورد تخلف در تهران و در حوزه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين باره اتفاق افتاد كه برخورد قانوني با آن انجام شد.