ثبت قیمت و اطلاعات داروها در سامانه تی تک
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو گفت: مردم می توانند برای آگاهی از اطلاعات و قیمت داروها از سامانه تی تک استفاده کنند.
میرسجاد امیری گفت: قیمت همه داروها به صورت پیش فرض در سامانه تی تک وجود دارد و قابل استعلام است.
افزود: سامانه تی تک کاربردهای متعددی دارد که یکی از آنها قیمت دارو است و مهمترین بخش این سامانه ، بررسی اصالت و رهگیری و ردیابی دارو است که مردم را راهنمایی می کند برای اینکه بفهمند کالای سلامت محور اصالت دارد یا نه.
وی اضافه کرد: روی پوشش داروها به ویژه داروهای وارداتی برچسبی وجود دارد که اگر پوشش روی آن را با خراش ناخن پاک کنید زیر آن عددی ۱۶ رقمی وجود دارد که با ارسال این عدد به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ می توان اطلاعات اصالت و قیمت دارو را دریافت کرد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: همه محصولات سلامت محور در بدو ورود شناسه اولیه شان را در سامانه ثبت می کنند و در صورت استعلام از این طریق ، بر اساس همان اطلاعات اولیه که مجوز ورود یا تولید گرفته اند، به مصرف کننده اطلاع رسانی می شود.
امیری افزود: ما توصیه می کنیم به مردم که از اپلیکیشن TTAC استفاده کنند که توانمندی های متعددی دارد، که یکی از آنها اصالت دارو است که با همان کد ۱۶ رقمی امکانپذیر است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه های سلامت سازمان غذا و دارو اضافه کرد: مردم می توانند اپلیکشن موبایلی سامانه تی تک را از سامانه ttac.ir در گوشی تلفن همراه خود به طور رایگان نصب کنند.
امیری افزود: با توجه به نوسانات قیمت کاغذ و چاپ ممکن است میان قیمت روی جعبه دارو و قیمت مصوب تفاوتی وجود داشته باشد اما ملاک اصلی، قیمتی است که در سامانه تی تک ثبت شده و حتی بیمه ها هم بر اساس این قیمت عمل می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که اگر بین قیمت عرضه دارو در داروخانه و قیمت مندرج در سامانه تی تک اختلافی بود مردم چکار کنند، گفت: مردم در این گونه موارد می توانند به داروخانه مراجعه کنند یا به ناظران حوزه های بهداشت و درمان معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گزارش دهند تا در صورت تخلف برخورد لازم صورت گیرد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: داروهایی که وارداتی نیستند و برچسب اصالت ندارند، یعنی تولید داخل هستند، اگر در اپلیکیشن تی تک، در بخش «جستجوی دارو» اسم دارو را به فارسی یا انگلیسی جستجو کنید، می توانید مشخصات و اطلاعات مربوط به دارو، از جمله قیمت و کارخانه سازنده را به دست آورید.