اخبار : صادرات ۱۸۰ میلیون دلاری فرآورده‌های آرایشی ایرانی/ کاهش ۷۵ درصدی واردات لوازم آرایشی و بهداشتی

صادرات ۱۸۰ میلیون دلاری فرآورده‌های آرایشی ایرانی/ کاهش ۷۵ درصدی واردات لوازم آرایشی و بهداشتی

مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه میزان صادرات محصولات آرایشی به ۱۸۰ میلیون دلار می‌رسد، گفت: خوشبختانه استانداردهای محصولات ایرانی از استانداردهای اروپا پیروی می‌کنند و از کیفیت مناسبی برخوردار هستند


به گزارش ایفدانا، دکتر عبدالعظیم بهفر در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه محصولات کازمتیک، با بیان اینکه این نوع فرآورده‌ها از جمله کالاهای سلامت‌محوری هستند که اغلب مردم جامعه از کودکی تا کهنسالی از آنها استفاده می‌کنند، گفت: از آنجا که اقلام آرایشی و بهداشتی جزو کالاهایی هستند که باید به صورت مداوم مورد استفاده قرار گیرند، باید استانداردهای لازم را کسب کنند تا به سلامت مردم جامعه آسیبی وارد نشود.

بهفر با اشاره به اقداماتی که برای نظارت و سیاست‌گذاری در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی وارداتی و تولید داخلی انجام شده است، افزود: بر همین اساس یک پل ارتباطی و قانونمند بین اداره‌کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با مراکز سیاستگذار عمده‌ مانند اتحادیه اروپا ایجاد کردیم تا فرآورده‌های تولید داخلی در این حوزه هم به سمت استانداردهای اروپایی سوق داده شوند. همچنین با انجمن‌های آرایشی بهداشتی روابطی ایجاد کردیم تا فرآیندهای غیرحاکمیتی مانند صدور مجوزها را به آنها برون‌سپاری کنیم. بر همین اساس انجمن تولیدکنندگان آرایشی و بهداشتی قبول کرده است که در این زمینه به سازمان غذا و دارو کمک کند.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از تولید داخلی به عنوان سیاست اصلی کشور، گفت: لیستی با کمک انجمن‌های آرایشی و بهداشتی تهیه شده که بر اساس آن مشخص می‌شود که کدام یک از کالاهای آرایشی بهداشتی نیازمند واردات هستند و کدام یک از آنها را می‌توان در کشور تولید کردهمچنین ظرفیت‌های خالی تولید در این حوزه را احصاء می‌کنیم تا بتوانیم آنها را بهره‌ور کنیم. بر همین اساس در سال گذشته ۵۱ فرآورده در این حوزه یا پروانه ساخت یا پروانه بهره‌برداری دریافت کردند و یا در بازار عرضه شدندهمچنین کمیته مشترکی میان صنعت و دانشگاه‌ها تشکیل شد که توانسته‌اند خطوط تولیدی جدیدی را ایجاد کرده و به سمت تولید می‌روند؛ به‌طوری که به زودی شاهد حضور این فرآورده‌ها در بازارهای داخلی و خارجی خواهیم بود.

بهفر با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به دنبال تغییر سیستم نظارتی به سمت افزایش دقت و تأیید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی است، ‌گفت: با همکاری تولیدکنندگان فرآیندی آغاز شده تا از ظرفیت‌های خالی شرکت‌های آرایشی و بهداشتی استفاده شود.

بهفر ادامه داد: در سال ۹۷ شاهد کاهش ۷۵ درصدی پروانه‌های واردات محصولات آرایشی بهداشتی بوده‌ایم. همچنین در سال ۱۳۹۶، نزدیک به ۹۲۰ پروانه بهره‌برداری از کارخانه داشتیم که با رشدی ۱۱ درصدی در سال ۱۳۹۷ مواجه شد و ۱۰۱ پروانه بهره‌برداری از کارخانه‌های تولید لوازم آرایشی به میزان آن اضافه شد. در عین حال میزان واردات بر اساس پروانه‌ها در سال ۱۳۹۶، ۱۲ هزار و ۶۸۰ مورد بوده که این رقم در سال ۹۷، به سه هزار و ۳۵۰ مورد کاهش یافته است.

بهفر با اشاره به اینکه صادرات ۱۸۰ میلیون دلاری محصولات آرایشی به کشورهای مختلفی چون کانادا، ترکیه، آلمان، عمان و...، گفت: خوشبختانه استانداردهای محصولات ایرانی از استانداردهای اروپا پیروی می‌کنند و از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. در عین حال به نظر می‌رسد که وزارت صمت هم محدودیت‌هایی را برای واردات محصولات آرایشی و بهداشتی در جهت حمایت از تولید داخلی ایجاد کرده است/.