اخبار : تخفیف 70 درصدی در هزینه تهیه تکنیکال فایل برای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه تجهیزات پزشکی با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری/سرعت در اخذ مجوز و پروانه ساخت با قرار گرفتن شرکت‌های مشاور در کنار تولیدکنندگان

تخفیف 70 درصدی در هزینه تهیه تکنیکال فایل برای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه تجهیزات پزشکی با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری/سرعت در اخذ مجوز و پروانه ساخت با قرار گرفتن شرکت‌های مشاور در کنار تولیدکنندگان

تخفیف 70 درصدی در هزینه ی تهیه تکنیکال فایل برای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه تجهیزات پزشکی با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرداخت می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی، مهندس رزا مختاری رئیس اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: نشست بررسی چالش‌های حوزه شرکت های تجهیزات پزشکی در تاریخ سه‌شنبه 26 آذرماه در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

وی افزود: در این نشست مهندس صفوی مدیر‌کل تجهیزات و ملزومات پزشکی، مهندس شاهمرادی، مشاور اداره کل تجهیزات پزشکی و کارشناسان اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی به ارائه توضیحاتی در رابطه با اقدامات صورت گرفته در راستای تسریع و تسهیل اخذ استانداردهای کنترل کیفی و پروانه تولید، پرداختند.

مختاری گفت: در ابتدای این نشست نیز، دکتر منجم زاده معاون مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان به بیان خلاصه‌ای از خدمات و نحوه دسترسی به این خدمات از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت؛ مواردی نظیر تسهیلات مالی، ضمانت‌نامه‌های بانکی، خدمات توانمندسازی، معافیت‌های مالیاتی و معافیت‌های گمرکی، سرفصل‌هایی بود که منجم زاده بدان اشاره نمود.

رئیس اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی تجهیزات و ملزومات پزشکی بیان داشت: در ادامه نشست مهندس صفوی در تشریح اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل تجهیزات پزشکی گفت: انتظار بدیهی از اداره کل تجهیزات پزشکی این هست که اگر برای محصولی پروانه تولید صادر شد و اجازه ورود آن به بازار داده شد، باید این محصول حائز کیفیت باشد و مشکلی از جهت کیفی برای بیمار و پزشک ایجاد نکند.

مدیر‌کل تجهیزات و ملزومات پزشکی ادامه داد: از سوی دیگر بزرگ‌ترین مشکلی که ممکن است برای یک تولیدکننده پیش بیاید این است که این تولیدکننده پس از زحمات فراوان کالایی را تولید می‌کند، اما وقتی به مرحله رگولاتوری می‌رسد، با صورت مسئله جدیدی تحت عنوان مطابقت با استانداردها و ضوابط برمی‌خورد. در همین راستا اداره کل تجهیزات پزشکی در راستای وظیفه قانونی خود، تصمیم بر آن گرفت تا شرکت‌هایی را در کنار تولیدکنندگان قرار دهد تا از مراحل ابتدایی طراحی و توسعه محصول و هم‌زمان با فرایند تولید، مدارک لازم برای اخذ مجوزها و پروانه تولید با سرعت بیشتری برای شرکت‌ها صادر شود.

وی همچنین افزود: اگر چه فرآیندهایی از این دست هزینه‌هایی را به شرکت تحمیل می‌کند، اما در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایتی را در نظر گرفته که به‌موجب آن بخش عمده‌ای از هزینه‌ها را پوشش می‌دهد. لذا تا 70 درصد هزینه ی تهیه تکنیکال فایل برای شرکت های دانش بنیان توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرداخت می گردد.

مهندس شاهمرادی مشاور اداره کل تجهیزات و ملزمات پزشکی نیز در ارتباط با تسهیل گری فرآیند دریافت مجوز ها گفت: بسیاری از شرکت‌ها بعد از تولید نهایی محصول خود، به هنگام اخذ مجوزها به مشکلاتی برمی‌خورند، چراکه با ادبیات مربوطه این فرایند آشنایی کافی ندارند بنابراین معرفی این مشاورین و حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این راستا در نظر گرفته شده است. 

مهندس مختاری در زمینه پاسخگویی به مسائل و مشکلات شرکت های تولید کننده تجهیزات پزشکی از به کارگیری سامانه پاسخگویی الکترونیکی خبر داد و گفت: این سامانه آماده پاسخگویی مشکلات این شرکت ها توسط کارشناسان مرتبط می باشد که شرکت ها می توانند از طریق سایت اداره کل تجهیزات پزشکی به این سامانه دسترسی پیدا کنند.

در ادامه نشست نیز دکتر پورفرد مشاور حوزه تجهیزات پزشکی مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان با اشاره به موافقت نامه معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری و اداره کل تجهیزات پزشکی بیان کرد: بر اساس این موافقت نامه مشکلات شرکت های دانش بنیان در این حوزه در کارگروهی ویژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است در پایان این نشست، نمایندگان شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی با طرح سؤالات خود، پاسخ سؤالات را از مسئولین مربوطه اداره کل تجهیزات پزشکی دریافت کردند.