اخبار : یارانه سلامت کجا هزینه می شود/افزایش حمایت مالی از خدمات ناباروری

یارانه سلامت کجا هزینه می شود/افزایش حمایت مالی از خدمات ناباروری

معاون درمان وزارت بهداشت، به تشریح دستاوردهای این وزارتخانه در حوزه درمان پرداخت.


 قاسم جان بابایی، روز یکشنبه در سلسله نشست‌های خبری وزارت بهداشت به مناسبت دهه مبارک فجر که در سالن کنفرانس این وزارتخانه برگزار شد، در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه درمان کشور پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی با عنوان این مطلب که پروژه‌های طرح تحول سلامت در اولویت برنامه‌های حوزه درمان بوده است، افزود: با طرح تحول سلامت، توزیع تخت‌های بیمارستانی از همگونی بهتری برخوردار شد. به طوری که هشت هزار تخت بیمارستانی امسال در ۶۶ بیمارستان راه اندازی می‌شود.

جان بابایی با اشاره به اینکه این تعداد تخت بیمارستانی در ۴۰ بیمارستان جدید راه اندازی خواهد شد، اظهار داشت: مابقی در بیمارستان‌هایی است که توسعه داده شده‌اند.

وی، از سهم بالای مناطق محروم و کم برخوردار از تخت‌های بیمارستانی خبر داد و گفت: در جنوب تهران ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی راه اندازی خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت، به تجهیز بخش‌های ویژه بیمارستانی اشاره کرد و افزود: یارانه سلامت به سمت تأمین لوازم مصرفی گران قیمت برای بیماران سوق داده می‌شود.

وی ادامه داد: بیمارستان‌ها ملزم هستند از طریق هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران نسبت به خرید لوازم مصرفی گران قیمت برای بیماران اقدام کنند.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: تلاش کرده‌ایم امسال و سال آینده، بخش اعظمی از یارانه سلامت از محل طرح تحول سلامت به خرید لوازم مصرفی گران قیمت برای بیماران اختصاص یابد.

جان بابایی به برنامه زایمان طبیعی رایگان اشاره کرد و گفت: میزان مرگ و میر مادران باردار به شدت کاهش یافته اما هنوز با نقطه ایده آل فاصله داریم.

وی در ارتباط با ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و کم برخوردار کشور، افزود: در حال حاضر ۴۰۰۰ پزشک متخصص و عمومی در این مناطق حضور دارند که ۳۰۰۰ نفر آنها پزشک متخصص هستند.

جان بابایی به توسعه خدمات درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: قبلاً تا یک مرحله و سقف ۸۵ درصد خدمات را پرداخت می‌کردیم که تلاش داریم این حمایت مالی تا سه مرحله و همان ۸۵ درصد پوشش داده شود.

معاون وزیر بهداشت به تأمین داروهای بیماران خاص اشاره کرد و افزود: با توجه به گلایه‌هایی که خانواده‌های این بیماران از نحوه تأمین دارو داشتند، با همکاری سازمان غذا و دارو، صدور حواله الکترونیک در استان تهران برای بیماران پیوندی، تالاسمی، هموفیلی و ام اس، اجرا شد که باعث گردید ۱۵ درصد از میزان داروهای مصرفی این بیماران کم شود.

وی ادامه داد: همین برنامه حواله الکترونیک داروهای بیماران خاص در ۱۱ استان دیگر اجرا خواهد شد و تلاش خواهیم کرد بزودی در سراسر کشور اجرا شود.

جان بابایی، به موضوع تدوین راهنماهای بالینی استانداردهای خدمت اشاره کرد و گفت: تاکنون برای ۶۰۰ خدمت این استانداردها تدوین شده و در حال حاضر بیمه‌ها از این برنامه عقب هستند. زیرا، بیمه‌ها برای ۲۰۰ خدمت خود را آماده کرده بودند که ما توانسته‌ایم ۶۰۰ خدمت را تعریف کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت، به الکترونیکی شدن اسناد بیمارستان‌ها در کشور اشاره کرد و افزود: تاکنون ۶۵۰ بیمارستان در کشور اسناد خود را به صورت الکترونیکی به بیمه‌ها ارسال می‌کنند که امیدواریم در سال آینده صدور اسناد کاغذی بیمارستان‌ها در کشور حذف شود.

وی ادامه داد: ثبت وقایع ناخواسته در بیمارستان‌ها، یکی دیگر از برنامه‌های وزارت بهداشت است که بر همین اساس اگر بیمارستانی گزارش نکند، برخورد خواهد شد و بر عکس، اگر بیمارستانی این قبیل گزارش‌ها را ارسال کنند، تنبیه نمی‌شوند. زیرا، برای ما مهم گزارش بیمارستان است.