اخبار : ماسک را چگونه استفاده کنیم/ماسک پارچه ای و نخی توصیه نمی شود

ماسک را چگونه استفاده کنیم/ماسک پارچه ای و نخی توصیه نمی شود

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در مورد نحوه استفاده از ماسک توصیه هایی را برای هموطنان مطرح کرد.


به گزارش خبرگزاری مهر ، عباس شاهسونی، در خصوص نحوه استفاده صحیح از ماسک برای محافظت از کروناویروس جدید، گفت: مطابق دستورالعمل‌های منتشر شده سازمان جهانی بهداشت، افراد سالم فقط در زمانی که با فرد مشکوک به ابتلاء به ویروس کرونا (دارای علائم سرفه‌های خشک، عطسه و تب) مواجهه دارند نیاز به استفاده از ماسک مناسب را دارند.

وی افزود: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، مردم سالم در شرایط معمولی نیازی به استفاده از ماسک ندارند. هیچ شواهدی در مورد مفید بودن استفاده از ماسک برای محافظت از افراد غیر بیمار وجود ندارد. در صورت تمایل به استفاده از ماسک، ماسک‌های جراحی معمولی نیز برای افرادی عادی مناسب است.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار کرد: زمانی که فرد سرفه یا عطسه‌های مداوم دارد نیز به استفاده از ماسک مناسب (جراحی، N۹۵ یا P۲) نیاز دارد، در صورت عدم امکان استفاده از ماسک، فرد می‌تواند بر روی دستمال کاغذی و یا روی بخش بالایی آستین لباس خود سرفه یا عطسه کند. البته باید توجه داشت که دستمال کاغذی مورد استفاده بلافاصله در سطل درب دار دور انداخته شود. استفاده از ماسک N۹۵ یا P۲، فقط برای افرادی که با بیماران مبتلا به کروناویروس مواجهه دارند و همچنین کادر درمانی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی، توصیه می‌شود. استفاده از این نوع ماسک‌ها برای افراد عادی توصیه نمی‌شود.

شاهسونی بیان کرد: مردم عزیز توجه داشته باشند که استفاده از ماسک فقط زمانی که همراه با شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون مایع یا مواد ضدعفونی کننده با پایه الکلی باشد، مؤثر است. در غیر اینصورت، استفاده از ماسک به تنهایی محافظتی از فرد ایجاد نمی‌کند.

وی درخصوص استاندارد مصرف الکل برای ضدعفونی دست و سطوح تماس، عنوان کرد: درصد الکل مناسب، ۶۰ تا ۷۰ درصد است. مردم عزیز توجه داشته باشند که الکل‌های صنعتی که غلظت ۹۶ درصد دارند و در مغازه‌ها یا داروخانه‌ها فروخته می‌شوند، به هیچ وجه اثر میکروب کشی ندارند و باید این مواد ضدعفونی کننده غلظت ۶۰ تا ۷۰ درصد داشته باشند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: هنگام برداشتن ماسک از روی صورت دست نباید با قسمت جلویی ماسک در تماس باشد و باید ماسک از بخش پشتی آن از روی صورت برداشته شود. پس از برداشتن ماسک از روی صورت فوراً ماسک را در یک سطل پسماند درب دار دور بیاندازید و دست‌ها را با آب و صابون مایع و یا مواد ضدعفونی کننده با پایه الکلی مناسب (۶۰ الی ۷۰ درصد) به مدت حداقل ۲۰ ثانیه و تمامی دست شسته شود.

وی گفت: مردم در صورت استفاده از ماسک، باید از قرار گرفتن کامل ماسک بر روی دهان و بینی به طوری که هیچ نفوذی از اطراف نداشته باشد، مطمئن شوند و آن را از لحاظ مناسب بودن اندازه و پوشش کامل بینی و دهان و تنفس بدون نشت از اطراف چک کنند. در صورت رعایت نکات فوق استفاده از ماسک می‌تواند باعث در معرض قرار گرفتن بیشتر فرد و احتمال خطر بیشتر شود.

شاهسونی خاطرنشان کرد: ماسک‌ها فقط یک بار استفاده شوند و از ماسکی که قبلاً استفاده کردید، دوباره استفاده نشود. زمانی که ماسک خیس شده یا نفس کشیدن در آن سخت شود، نیاز به تعویض ماسک است.

وی یادآور شد: مردم عزیز به خصوص در استان‌های درگیر کرونا، در صورت تردد در فضاهای عمومی حداقل فاصله یک متر با سایر افراد را رعایت کنند، به خصوص از افرادی که سرفه یا عطسه می‌کنند یا علائمی از تب دارند. توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که مردم از حضور در فضاهای شلوغ و پرتراکم اجتناب کنند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: با توجه به اینکه دست‌ها با سطوح مختلف در تماس هستند، از تماس دست با چشم، دهان و بینی اجتناب شده و به طور مداوم با آب و صابون شسته شوند.

وی با بیان اینکه استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای و نخی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، اظهار کرد: توصیه می‌شود که در فضاهای عمومی نیز تهویه طبیعی به میزان مناسب فراهم شود و از باز بودن درب‌ها جهت حرکت هوا اطمینان حاصل شود. به گونه‌ای که در شرایطی که افراد در یک فضا حضور دارند، درب‌ها و پنجره‌ها جهت حرکت هوا باز باشد.