چگونگی توزیع ماسکهای مکشوفه / در حال حاضر تولیدکنندگان حق فروش ماسک و اقلام بهداشتی را به بازار غیررسمی ندارند
رییس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران، جزئیات چگونگی توزیع ماسکهای مکشوفه را اعلام کرد.
به گزارش وبدا یه نقل از فارس، در پی مطرح کردن موضوعی با عنوان «چرا تکلیف لوازم پزشکی پیدا شده از انبارها به طور مشخص اعلام نمیشود؟»، در سامانه «فارس من»، مهدی یوسفی، رییس هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در گفتوگو با فارس با بیان اینکه تا قبل از شیوع کرونا در کشور سازمان تعزیرات تمام کشفیات را به دانشگاهها علوم پزشکی هر استان تحویل میداد، گفت: پس از شیوع کرونا در کشور به مدت زمان محدودی کشفیات در اختیار هیأت امنا قرار گرفت و ما در این فاصله کوتاه حدود ۳ میلیون ماسک را در سراسر کشور توزیع کردیم.
وی ادامه داد: بعد از چند روز فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران از تعزیرات خواست که مکشوفات استان تهران هم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار گیرد.
یوسفی با اشاره به درخواست مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو به سازمان تعزیرات گفت: وی به تعزیرات پیشنهاد کرد که آمار کشفیات اعلام شود تا در یک انبار مجازی میزان کشفیات در دسترس باشد تا اگر میزان مکشوفات یک دانشگاه، فراتر از نیاز آن استان بود، اعلام کنیم تا شرکتهای پخش مازاد آن را دریافت کرده و در کل کشور توزیع کنند.
رییس هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران افزود: همواره نقش هیأت امنای صرفه جویی ارزی تأمین اقلام استراتژیک و دپوی اقلام مصرفی بوده است تا در زمان ایجاد کمبود در کشور بلافاصله بتوانیم وضعیت را مدیریت کنیم.
وی تصریح کرد: بر اساس دستور اداره کل تجهیزات پزشکی شرکتهای تولیدکننده از مدتی قبل تمام اقلام تولیدی را به وزارت بهداشت تحویل میدهند و اساسا این موضوع که در برخی رسانهها اعلام شد که حدود 50 الی 60 میلیون دستکش و ماسک کشف شده است صحیح نیست بلکه این انبارها توسط سازمان غذا و دارو از قبل ثبت شده بوده است.
عضو کارگروه مقابله با کرونا تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان حق فروش ماسک و اقلام بهداشتی را به بازار غیررسمی ندارند و ما نیز تمام تلاش خود را برای رفع کمبودها به کار گرفتهایم.
یوسفی ادامه داد: هیأت امنای صرفه جویی ارزی در حال تلاش برای واردات دستگاههای سرمایهای مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا است؛ هر چند که بسیاری از کشورها در حال حاضر تمایلی برای فروش دستگاهها و اقلام بهداشتی به کشورهای دیگر ندارند.
رییس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران ادامه داد: در گذشته توزیع ماسک توسط وزارت بهداشت انجام نمیشد و اقلام به صورت مستقیم به دست داروخانهها میرسید.