احتمال تاثیر «زینک» در مقابل کروناویروس
مکمل زینک (روی) در تسکین گلودرد موثر است، اما سوال اینجاست که آیا می تواند طول عفونت ویروسی را کوتاه کند؟
«جیمز راب»، یکی از اولین پاتولوژیستهای بود که در دهه ۱۹۷۰ به مطالعه کروناویروس ها پرداخت. وی به عنوان پاتولوژیست مشاور با مؤسسه ملی سرطان آمریکا همکاری میکند.
اولین توصیههای وی در مورد پیشگیری از ابتلاء به کروناویروس، شستشوی روزانه وسایل خانگی، اجتناب از دست دادن و استفاده از دستمال به هنگام عطسه کردن است.
یکی از قابل توجه ترین توصیههای وی، اهمیت مصرف زینک است. دستورالعمل خاص او برای مصرف این مکمل معدنی این است که دراز بکشید و اجازه دهید که دارو در پشت گلو حل شود.
به گفته محققان، درمان کوتاه مدت با زینک خوراکی موجب کوتاه شدن طول مدت سرماخوردگیهای ویروسی در افراد بزرگسال میشود. این درمان زمانی عمل میکند که در طول مدت ۲۴ ساعت اولیه بروز علائم سرماخوردگی، حداقل 75mg زینک مصرف شده باشد. به گفته محققان، چنین بهبودی در مورد کودکان مشاهده نشده است.
به گفته محققان، مصرف زینک همچنین با رفع سریعتر احتقان بینی، تخلیه بینی و گلودرد و همچنین بهبود سرفه همراه است.
محققان هشدار میدهند مصرف بیش از 150mg زینک در روز منجر به مسمومیت ناشی از زینک میشود و دارای عوارض جانبی نظیر کاهش عملکرد سیستم ایمنی است.
به گفته محققان، کودکان و افراد مسن مبتلا به کمبود زینک در کشورهای درحال توسعه بسیار در ابتلاء به ذات الریه و سایر عفونتها آسیب پذیر هستند.
طبق این گزارش، زینک به بدن امکان تولید و فعال سازی سلولهای T را میدهد؛ این سلولها نوعی از سلولهای سفید خون هستند که به عفونتها واکنش نشان میدهند.