کشف آنتی بادی خنثی کننده کرونا در بدن یک بهبودیافته از سارس
نشریه نیچر در مقاله ای اشاره می کند در بدن فردی که در سال ۲۰۰۳ به سارس مبتلا شده، آنتی بادی هایی کشف شده که می تواند به خنثی سازی کووید۱۹ کمک کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیچر، نشریه نیچر در مقالهای اشاره میکند در بدن فردی که در سال ۲۰۰۳ میلادی به سارس مبتلا شده، آنتی بادیهایی به دست آمده که میتواند ویروس کرونای جدید را خنثی کند.
در گزارش نیچر آمده است: ویروس کرونای جدید که SARS-CoV-۲ نام دارد عامل اصلی همه گیری کووید ۱۹ است.
تلاش برای کشف واکسن و درمان ویروس SARS-CoV-۲ برای کنترل دائمی گسترش این همه گیری است.
گلیکوپروتئین اسپایک SARS-CoV-۲ سبب ابتلای سلولهای میزبان به ویروس است. به همین دلیل تحقیقات تولید آنتی بادیهای خنثی کننده ویروس، این پروتئین را هدف گرفته اند.
در این تحقیق توضیح داده شده چند آنتی بادی منوکلونال که SARS-CoV-۲ را هدف گرفته اند در حافظه سلولهای B یک فرد مبتلا به SARS-CoV در سال ۲۰۰۳ میلادی شناسایی شده اند.
یکی از این آنتی بادیها S۳۰۹ نام دارد و احتمالاً بتواند SARS-CoV-۲ و ویروسهای مشابه SARS-CoV را خنثی کند.
محققان با استفاده از روش میکروسکوپی کرایوالکترون، نشان دادند S۳۰۹ یک گلیکان(glycan)حاوی اپیتوپ را شناسایی کرده که در شاخههای دیگر ویروس کرونا حفظ شده است.
کوکتلهای حاوی S۳۰۹و آنتی بادیهای شناسایی شده دیگر به خنثی سازی SARS-CoV-۲ منجر شدند و احتمالاً ظهور جهشهایی در ویروس که از فرایند خنثی سازی فرار کرده اند را نیز محدود کنند.
این نتایج مسیر را برای استفاد ه از S۳۰۹ و کوکتلهای حاوی آن جهت پیشگیری ابتلای افرادی که در معرض خطر بالای ابتلاء قرار دارند یا دوره درمانهای پس از قرار گرفتن در معر ض ویروس را میگذرانند، فراهم میکند. به این ترتیب احتمال بازگشت بیماری محدود میشود.