اخبار : تاثیر شیوع کرونا بر هزینه‌های بیمه سلامت

تاثیر شیوع کرونا بر هزینه‌های بیمه سلامت

مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره هزینه بیمه‌ها در ایام کرونا توضیح داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر محمد حسینی درباره تخلفات صورت گرفته در حوزه بیمه سلامت در ایام شیوع کرونا، گفت: ما به طور خاص نگران موسساتی هستیم که خود را از وابستگان بیمه سلامت معرفی می‌کنند و تقاضای پول‌های اختصاصی برای پذیرش تعهدات‌شان دارند.


وی افزود: از این رو یکی از مواردی که تخلفات در بستر آن صورت می‌گیرد، شرکتی است و بُعد دوم، مباحث دارویی است. در ایام‌ کرونا ما تمهیدانی مانند تمدید مدت اعتبار دفترچه بیمه در نظر می‌گیریم که مردم دچار مشکل نشوند. در همین ایام فردی می‌تواند دفترچه‌ای را برای دریافت دارویی ارائه دهد که نیاز به پرونده سازی داشته و سوءاستفاده‌هایی صورت گرفته باشد. البته تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است و با روش‌های الکترونیک در حال رصد چنین موضوعاتی هستیم و اگر به تخلفی برسیم، با کمک سیستم‌های نظارتی پیگیر آن خواهیم بود.
وی با بیان اینکه فعلا آمار خاصی در این زمینه وجود ندارد، تصریح کرد: اکنون مورد خاصی که نشان دهنده ترند شدن تخلف یا تخلف سازماندهی شده باشد، وجود ندارد.


وی درباره هزینه‌های بیمارستانی در شرایط فعلی و با توجه به کاهش اعمال الکتیو به دلیل شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: مطالبی عنوان می‌شود که شرایط کرونایی و کاهش اعمال الکتیو به نفع بیمه‌ها شده است، در حالی که چنین نیست؛ با عدم انجام اعمال الکتیو در زمان مقرر خود، قرار نیست ما با کاهش هزینه‌ها مواجه شویم. ممکن است در موعدی یک یا چندماهه هزینه‌ها کاهش یابد اما از آنجایی که تقاضا انباشته شده است، با برداشته شدن محدودیت‌های اعمال الکتیو، هجوم سنگینی از انجام این اعمال سرازیر می‌شود و هزینه‌ها به شکل یکجا اتفاق می‌افتد.


حسینی با تاکید بر اینکه تنها اتفاق در این میان به تاخیر انداختن دریافت خدمات است، افزود: به طور مثال همیشه در فروردین ماه هزینه‌های ما نصف ماه‌های دیگر است، اما مفهوم واقعی آن دلالت بر نصف شدن هزینه‌ها ندارد؛ زیرا افرادی که در فروردین‌ماه به علت تعطیلات خدمت نگرفته‌اند در اردیبهشت ماه خدمت را دریافت کرده‌اند.
وی افزود: مطلبی که از نظر اقتصاد سلامت و سازمان‌های بیمه بسیار مهم است، این است که شاید کرونا فرصتی شود که ما نوع ارائه خدمت را عوض کنیم و به سمت تله مدیسین، غربالگری، پیشگیری و... برویم. هزینه برای آموزش تغذیه سالم، کنترل قند و چربی و... و. به کنترل دیابت کمک می‌کند و به این ترتیب هم مردم سالم‌تر خواهند شد و هم هزینه‌های ما از بخشی به بخش دیگر سوق پیدا می‌کند.