آمار بالای درگیری نیروهای سلامت با کرونا/فقط ۶۰۰۰ مبتلا در تهران
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران، آمار ابتلای کادر درمان به کرونا در کشورمان را بسیار بالا عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضا سلیمی، روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس، گفت: متأسفانه ابتلای کادر درمان به کرونا چند برابر آحاد جامعه است.
وی با اشاره به بالا بودن آمار ابتلاء کادر بهداشتی و درمانی کشورمان، افزود: این وضعیت در تهران بسیار بیشتر است.
رئیس انجمن بیهوشی ایران، با عنوان این مطلب که فقط بیش از ۶ هزار نفر از نیروهای سلامت در تهران به کرونا مبتلا شده اند، گفت: بیش از ۱۵۰ نفر در تهران در راه خدمت به بیماران جان خود را از دست داده اند.
سلیمی به درگیری متخصصین بیهوشی با بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: روز گذشته یک متخصص بیهوشی با ۲۰ سال تجربه را از دست دادیم که جایگزین چنین افرادی سخت است.
وی ادامه داد: بستری ۴ متخصص بیهوشی در یک اتاق بر اثر ابتلاء به کرونا، بسیار دردآور است.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران، از مردم خواست علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی که شامل ماسک زدن، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و شستن دستها است، از حضور در تجمعات بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی خودداری کنند.
سلیمی با اشاره به نبود واکسن و دارو برای درمان بیماری کووید ۱۹ در جهان، گفت: در شرایط حاضر تنها راه مقابله با ویروس کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی افزود: ضرورت دارد حمایتها از کادر بهداشتی و درمانی درگیر کرونا عملیاتی شود. فقط صرف تقدیر و تشکر، نمیتواند مشکلات نیروهای درگیر کرونا را حل کند. البته مسئولان عالی رتبه و مقامات ارشد نظام و کشور تاکنون حمایتهای خوبی از تیم درمان به عمل آورده اند، اما لازم است این حمایتها به ردههای میانی مسئولان و مردم کشیده شود.
سلیمی درباره وضعیت تختهای آیسییو، گفت: تا حدودی در رفتار ویروس کرونا و مشکلاتی که در بیمارستانها بوده نسبت به اسفند ۹۸ تغییراتی داشتیم. در اسفند بیماران زیادی به بیمارستانها مراجعه میکردند، اما تعدادی از آنها حال عمومی خوبی داشتند و به منازل برگشت داده میشدند، اما در حال حاضر بیمارانی که به بیمارستانها مراجعه میکنند، بیماران بدحالی هستند که عمدتاً نیاز به بستری در آیسییو و مراقبتهای ویژه دارند که این موضوع کار را در بیمارستانها بیشتر کرده و باعث شده نیاز ما از تختهای معمولی به سمت تختهای ویژه برود و فشار زیادی روی برخی تخصصها به ویژه روی متخصصین بیهوشی و مراقبتهای ویژه افزایش یابد