اخبار : راه اندازی بیمارستان سلول درمانی متوقف شد

راه اندازی بیمارستان سلول درمانی متوقف شد

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: با توجه به اینکه کشور با مشکلات مالی مواجه شده است، راه اندازی بیمارستان سلول درمانی نیز به مرحله توقف رسید.


به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر حمیدرضا طیبی در حاشیه بیست و یکمین کنگره پزشکی تولیدمثل که از امروز آغاز به کار کرد، در جمع خبرنگاران گفت: طبیعی بود که با شروع بیماری کووید ۱۹ در چین و شیوع آن در کشورها، تمهیداتی را در راستای پیشگیری و درمان بیماری به کار بگیریم. در این راستا محققان جهاد دانشگاهی در زمینه تولید کیت، مواد ضدعفونی کننده، ماسک و … فعالیت‌های خود را از همان ابتدا شروع کردند و اکنون به مرحله تولید و تأمین نیاز رسیده اند.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه پژوهشگاه رویان، سلول درمانی را در زمینه درمان بیماری کووید ۱۹ در پیش گرفت، گفت: محققان این پژوهشگاه تحقیقاتی را در راستای استفاده از سلول‌های مزانشیمی در بافت‌های ریه شروع کرده اند.

آغاز فاز دوم سلول درمانی در بیماران کووید ۱۹

طیبی ادامه داد: این تحقیقات با همکاری بیمارستان‌های مسیح دانشوری، شریعتی و هاجر بود که فاز اولیه آن به اتمام رسیده و قرار است فاز دوم آن با تعداد بیشتری انجام شود.

وی افزود: پروژه سلول درمانی در بیماری کووید ۱۹ یک پروژه زمانبر است که امیدواریم با طی شدن مراحل فازهای بعدی نتایج خوبی حاصل شود.

طیبی با بیان اینکه محققان جهاد دانشگاهی در همه حوزه‌های مرتبط با کرونا اعلام آمادگی کرده اند، گفت: البته که بسیاری از حوزه‌ها برای تأمین نیاز به بودجه‌های زیادی احتیاج دارند اما تیم‌های جهاد دانشگاهی همواره مشغول به کار هستند.

تولید آنتی ژن‌هایی برای تشخیص کرونا

وی گفت: همچنین محققان جهاد دانشگاهی در تولید آنتی ژن‌ها برای تشخیص کرونا موفق بوده اند و توانستند این آنتی ژن‌ها را در اختیار مؤسسات و مراکزی که تست کرونا می‌گیرند، قرار دهند.

آخرین وضعیت بیمارستان سلول بنیادی

رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص بیمارستان سلول بنیادی در پاسخ به سوال خبرگزاری مهر گفت: یک زمانی شهردار وقت تهران لطف کرد و ساخت بیمارستان سلول بنیادی را برعهده گرفت اما این پروسه با بروز مشکلات مالی مواجه و پروژه تولید آن متوقف شد.

وی با تأکید بر اینکه راه اندازی چنین بیمارستانی به دلیل تخصصی بودن کار سلول بنیادی در درمان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: با توجه به اینکه کشور با مشکلات مالی مواجه شد، راه اندازی این بیمارستان نیز به مرحله توقف رسید اما بسیاری از درمان‌هایی که با سلول‌های بنیادی انجام می‌شود، با همکاری سایر بیمارستان‌ها به صورت محدود صورت می‌گیرد.

طیبی با بیان اینکه به دلیل مشکلات مالی راه اندازی چنین بیمارستانی امکانپذیر نیست، گفت: ما تلاش می‌کنیم تا قبل از راه اندازی این بیمارستان، خدمات سلول درمانی با همکاری بیمارستان‌ها به صورت محدود انجام شود.

به گفته وی، تلاش می‌کنیم این پروژه را از طریق خیرین پیگیری کنیم، هر چند که بحران مالی خیرین را نیز درگیر کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: محققان کشور حرف‌های نو و جدیدی در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری دارند که باید آن را دستکم نگیرند؛ در بحث سلول‌های بنیادی نیز بسیاری از فعالیت‌ها که توسط محققان کشور انجام می‌شوند، جدید هستند از این رو ما باید باور داشته باشیم که می‌توانیم با کشورهای پیشرفته رقابت کنیم.

وی در خصوص یکی دیگر از فعالیت‌های پژوهشگاه رویان گفت: محققان رویان در زمینه پارکینسون اقدامات جدیدی انجام داده اند که فاز آزمایشگاهی و حیوانی آن به اتمام رسیده و در آستانه آغاز فاز انسانی هستند.