اخبار : کدام بیماران بیشتر درگیر کرونا می شوند/ اهمیت کنترل اکسیژن خون

کدام بیماران بیشتر درگیر کرونا می شوند/ اهمیت کنترل اکسیژن خون

یک فوق تخصص ریه و بیماری های تنفسی، از بیماران قلبی، دیابتی و فشارخون، به عنوان ریسک پذیرترین افراد با بیماری های زمینه ای نام برد که درگیر کرونا می شوند.


سمیرا کفان، در گفتگو با خبرگزاری مهر، به وضعیت روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: اوایل اسفند ۹۸ که بیماری آمده بود، تعداد بیماران در بیمارستان سینا کم بود اما به سرعت تعداد بیماران کرونایی بالا رفت.

وی با اشاره به بیمارستان سینا به عنوان یک بیمارستان آموزشی، افزود: در روزهای ابتدایی بیماری، پزشکان رشته‌های مختلف تلاش می‌کردند که نحوه مراقبت پرسنل در مواجهه با بیماران و بیماری را آموزش دهند. اینکه چطور لباس بپوشند و دست‌ها را ضد عفونی کنند.

کفان ادامه داد: امروز بعد از گذشت چند ماه از آن روزها، ثمرات آموزش‌ها به خوبی نمایان شده است.

این فوق تخصص ریه و بیماری‌های تنفسی، با اشاره به اضطراب کادر درمانی در روزهای ابتدایی کرونا ، گفت: در روزهای ابتدایی شیوع بیماری، اضطراب در چهره بعضی از کادر درمانی به شدت موج می‌زد و ما کاری که انجام می‌دادیم، این بود که نتایج مقالات و تحقیقات کشورهای دیگر که زودتر از ما درگیر بیماری بودند را برای همکاران بازگو کنیم تا بتوانند بر اضطراب خود غلبه کنند.

وی افزود: یکی از معضلات آن روزها، این بود که بعد از انجام امور درمانی بیماران، باید مقالات جدید در ارتباط با کرونا را مطالعه می‌کردیم که اطلاعات خودمان را به روز کنیم تا تداخل دارویی و…، پیش نیاید.

کفان در ادامه با عنوان این مطلب که یکی از مشکل سازترین عوارض کووید ۱۹ درگیری ریه است، گفت: تجربه این مدت به ما ثابت کرده است که باید مراقب اکسیژن خون بیمار باشیم و حداقل دو نوبت اکسیژن خون را بررسی کنیم. زیرا، این عارضه اغلب بدون علامت است و اگر متوجه اکسیژن خون بیمار نشویم، ممکن است بدون هیچ علامت ظاهری بعد از چند ساعت فوت کند.

وی در ارتباط با اینکه کدام افراد با سابقه بیماری زمینه‌ای درگیر کرونا می‌شوند، افزود: شایع‌ترین آنها بیماران دچار فشارخون، بیماران قلبی و دیابتی هستند که بیشتر درگیر کرونا می‌شوند.