اخبار : همکاری تحقیقاتی مشترک ایران و ترکیه در زمینه کرونا

همکاری تحقیقاتی مشترک ایران و ترکیه در زمینه کرونا

مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران به فراخوان طرح‌های مشترک ایران و ترکیه در زمینه بیماری‌های غیرواگیر، بیماری‌های عفونی نوظهور مانند کرونا و پژوهش‌های نظام سلامت پیوست.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد)، موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران به دومین فراخوان طرح های مشترک ایران– ترکیه در قالب همکاری سازمان پژوهش‌های علمی و فناوری ترکیه (TÜBİTAK) و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (MSRT) پیوسته است.

این فراخوان به دنبال برگزاری موفقیت‌آمیز فراخوان اول طرح‌های پژوهشی ایران و کشور ترکیه در سال ۲۰۱۹ و بنا به اعلام رضایتمندی طرفین به ویژه با درخواست توبیتاک اعلام می‌شود. 

ویژگی فراخوان دوم پیوستن موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (NIMAD) به نمایندگی از  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت حمایت از طرح‌های منتخب حوزه علوم پزشکی است که زمینه­‌های همکاری های علمی و پژوهشی متقابل پژوهشگران دو کشور را در حوزه‌­های علوم پزشکی، درمان و بهداشت و نیز امکان ایجاد یک همکاری متقابل سه جانبه را فراهم آورده است.

محققان و اعضای هیات علمی شاغل در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزشی یا تحقیقاتی وابسته به وزارت بهداشت و درمان علوم پزشکی (عضو سامانه https://isid.research.ac.ir) بعد از حصول توافق با یکی از محققین و اعضای هیات علمی مراکز تحقیقاتی یا دانشگاه‌های ترکیه و تهیه پروپوزال مشترک نسبت به بارگذاری این طرح‌ها در وبگاه‌های ویژه (به عنوان مجریان اصلی) اقدام خواهند کرد.

بعد از طی روال داوری توسط کمیته‌های داوری طرفین، طرح‌های نهایی توسط کمیته‌ای مشترک انتخاب خواهند شد.

اطلاعات و قوانین حاکم بر این طرح‌ها، برنامه زمان‌بندی و فرم پروپوزال جهت دسترسی محققان زیر مجموعه وزارت علوم و یا وزارت بهداشت از طریق آدرس‌های http://rms.nimad.ac.ir و https://cisc.msrt.ir/fa و https://irtu.tabrizu.ac.ir قابل درست است.

شروع فراخوان از مهرماه ۹۹ است و آخرین مهلت ثبت آن‌لاین پروژه برای پژوهشگران ایرانی سه‌شنبه دوم دی‌ماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۷:۳۰ به وقت محلی است.

زمینه‌های موضوعی و گرایش‌های مورد حمایت موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد)، بیماری‌های غیرواگیر (NCD) و بیماری‌های عفونی نوظهور (از جمله COVID-۱۹) و پژوهش‌های نظام سلامت (Health System Research) است. پروپوزال‌هایی که درباره این موضوعات نباشند رد سریع (fast reject) می‌شوند.

مدت زمان انجام پروژه ۱۸ ماه است و پژوهشگر اصلی، باید در حال حاضر به عنوان هیات علمی در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (واجد پروفایل در سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی) باشد.

سازمان‌های حمایت کننده طرح‌های پیشنهادی را با توجه به معیارهای برتری و اولویت علمی / فنی، روش‌شناسی (روش تحقیق)، مدیریت پروژه و اهمیت و ضرورت پیامدهای همکاری بین‌المللی ارزیابی می‌کنند.

سقف حمایت مؤسسه نیماد از این طرح‌ها معادل ۱۵۰ میلیون تومان (و حداکثر ۶ طرح) و سقف حمایت توبیتاک (ترکیه) معادل سیصد هزار لیر ترکیه است.

برای هر پروژه، کل مدت بازدید علمی از یک طرف به طرف دیگر (از ایران به ترکیه یا از ترکیه به ایران) بیش از ۶۰ روز در سال نخواهد بود که در هزینه‌های طرح قابل محاسبه و تامین اعتبار خواهد بود.

اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق سامانه موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (NIMAD) می توانند فرم آن‌لاین را تکمیل کنند و فرم پروپوزال، فرم اخلاق را ارسال کنند.

موسسه نیماد هزینه پرسنلی را فقط در شرایطی که همکاران هیچ رابطه استخدامی و حقوقی با سایر نهادها نداشته باشند مورد حمایت قرار خواهد داد. در فرم آن‌لاین بودجه باید بودجه کل نوشته شود و به ازای هر ردیف مشخص شود که نهاد تامین کننده بودجه نیماد و یا توبیتاک است. مقادیر بودجه حتما باید با محقق اصلی در ترکیه هماهنگ شود و هزینه‌ها یکسان نوشته شود.

اطلاعات تماس برای محققان ترکیه ای در سایت موسسه نیماد درج شده است. 

مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) امکان هماهنگی و یا معرفی محققان ایرانی با محققان شاغل در ترکیه را نداشته و در این مورد پاسخگوی سؤالات و درخواست متقاضیان نخواهد بود.