یک واکسن بالقوه کرونا ۹۰درصد کارآمدی دارد
تحلیل اطلاعات مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن بالقوه کرونا که توسط فایزر و بیو ان تک توسعه یافته، حاکی از کارآمدی ۹۰ درصدی آن بین شرکت کنندگان بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان بی سی، واکسن کووید ۱۹ بالقوه ای که با همکاری شرکت داروسازی فایزر و بیوان تک آلمان توسعه یافته میان داوطلبان آزمایش بالینی بدون سابقه ابتلاء به بیماری، ۹۰ درصد کارآمد بوده است.
این نتیجه نخستین تحلیل مستقل از واکسن کووید ۱۹ است که توسط کمیته خارجی و مستقل نظارت بر دادهها انجام شده است. این تحلیل مربوط به مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن فایزر است.
این کمیته شامل گروهی از کارشناسان مستقل است که بر آزمایشهای بالینی انجام شده در آمریکا نظارت میکنند تا ایمنی شرکت کنندگان تضمین شود.
تحلیل این کمیته حاکی از ۹۴ مورد ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ میان ۴۳ هزار و۵۳۸ شرکت کننده در آزمایش بالینی بود. فایزر و بیو ان تک در این باره میگویند: این اختلاف بین افراد واکسینه شده و کسانی که پلاسیبو را دریافت کرده اند، نشان میدهد میزان تأثیرگذاری واکسن ۷ روز پس از دریافت دوز دوم، بیشتر از ۹۰ درصد است.
این بدان معناست که ۲۸ روز پس از دریافت واکسن در بدن افراد، نسبت به کووید ۱۹ مقاومت ایجاد میشود. این واکسن در دو مرحله به افراد تزریق شده است. البته کارآمدی نهای واکسن ممکن است تغییر کند زیرا اطلاعات ایمنی و موارد دیگر هنوز جمع آوری نشده اند.
دکتر آلبرت بورلا مدیر ارشد اجرایی فایزر در این باره گفت: ما کورسوی امیدی در انتهای مسیر میبینیم.
این خبر در حالی منتشر میشود که داروسازان و مراکز تحقیقاتی در سراسر جهان در تلاش هستند تا واکسنی ایمنی و تأثیرگذار برای مقابله با ویروس کرونا عرضه کنند.