چاپ کلیه آزمایشگاهی در ابعاد کوچک برای نخستین بار
محققان استرالیایی برای اولین بار موفق به چاپ مدلی زیستی و کامل از یک کلیه در شرایط آزمایشگاهی شدند. البته این کلیه ابعادی کوچکتر از کلیه انسان دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورج، تولید این کلیه آزمایشگاهی راه را برای پیوند کلیه و درمان بسیاری از بیماریهای کلیه هموار میکند که مشکلات زیادی برای بیماران ایجاد میکنند.
این کلیه کوچک به صورت سه بعدی چاپ شده و میتواند جایگزین کلیههایی شود که به علت آلودگیهای دارویی یا مسمومیت شدید افراد به طور جدی آسیب دیدهاند.
کلیه یادشده با استفاده از سلولهای بنیادی جداشده از بافتهای کلیه انسان تهیه شده و برای طراحی صحیح بافتهای مصنوعی تکمیل کننده آن از یک برنامه رایانهای استفاده شده است. علاوه بر این یک روش جدید چاپ سه بعدی برای تکمیل این کلیه مصنوعی به کار گرفته شده که سریعتر، ارزانتر و قابلاعتمادتر است.
محققان میگویند در آینده میتوان با استفاده از این روش ۲۰۰ کلیه در عرض ۱۰ دقیقه تولید کرد، بدون آنکه کیفیت کلیههای تولیدی افت کرده یا کاهش یابد. ابعاد کلیههای تولیدشده بدین شیوه از دانه برنج تا ناخن انگشت در نوسان است.
این کلیهها دارای رگهای خونی و تمامی جزئیات موجود در کلیههای انسانها هستند و امید میرود در آینده نه چندان دور نمونههایی از آنها در ابعاد بزرگتر تولید شود.