اخبار : ارتباط فشارخون بالا در میانسالی و افزایش آسیب مغزی در سنین بالاتر

ارتباط فشارخون بالا در میانسالی و افزایش آسیب مغزی در سنین بالاتر

مطالعه جدید نشان می دهد فشارخون بالاتر از حدنرمال با آسیب مغزی گسترده تر در افراد مسن مرتبط است.


به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعات نشان می‌دهد رابطه قوی ای بین فشارخون دیاستولیک قبل از سن ۵۰ سالگی و آسیب مغزی در سنین بالاتر وجود دارد.

یافته‌ها مربوط به بررسی ۳۷,۰۴۱ شرکت کننده بریتانیایی در رده سنی ۴۰ تا ۶۹ سال بود که اسکن ام‌آرای مغزشان هم موجود بود.

محققان در این مطالعه، آسیب در مغز موسوم به «ماده سفید» را بررسی کردند. آنها در اسکن‌های مغزی متوجه شدند آسیب به عروق خونی کوچک مغز با افزایش سن و فشارخون بیشتر می‌شود.

افزایش ماده سفید با افزایش ریسک سکته، زوال عقل، ناتوانی‌های جسمی، افسردگی و کاهش توانایی‌های فکری مرتبط است.

دکتر «کارولیناوارتولوسکا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آکسفورد، در این باره می گود: «همه افراد با افزایش سن دچار این تغییرات نمی‌شوند، اما این تغییرات در بیش از ۵۰ درصد بیماران بالای ۶۵ سال و بیشتر افراد بالای ۸۰ سال حتی بدون ابتلاء به فشارخون بالا نیز وجود دارد، اما احتمال بروز آن با افزایش فشارخون بیشتر و شدیدتر می‌شود.»

محققان دریافتند که میزان بالاتر ماده سفید مغز به شدت با فشار خون سیستولیک در ارتباط است، اما قوی‌ترین ارتباط مربوط به فشار خون دیاستولیک، به ویژه در سن کمتر از ۵۰ سال است. هرگونه افزایش فشار خون، حتی زیر حد معمول ۱۴۰ میلی متر جیوه برای سیستولیک و زیر ۹۰ میلی متر جیوه برای دیاستولیک، با افزایش میزان ماده سفید مغز در ارتباط بود.

محققان دریافتند هر ۱۰mmHg افزایش در میزان فشارخون سیستولیک موجب افزیاش ۱.۱۲۶ برابری میزان ماده سفید مغز می‌شود و هر ۵mmHg افزایش در میزان فشارخون دیاستولیک با افزایش ۱.۱۰۶ برابری ماده سفید مغز مرتبط است.

محققان تاکید دارند بهترین راه پیشگیری از افزایش ماده سفید مغز، کنترل فشارخون دیاستولیک در اوایل میانسالی است.