تست ۲۵ دقیقهای در بیمارستان ها ممنوع است
وزیر بهداشت، در ارتباط شرایط کرونایی کشور بعد از آغاز تعطیلی دو هفته ای در شهرهای قرمز، نکاتی را توضیح داد و گلایه هایی را نیز مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، صبح دوشنبه در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، با عنوان این مطلب که طوفان سهمگینی از کرونا را پشت سر گذاشتیم، گفت: خوشبختانه در اکثر استانها داریم به حالت تعادل بر میگردیم.
وی افزود: من از مردم خواهش میکنم که این روند کاهشی بیماری را به حساب عادی شدن شرایط نگذارند و ما را از اجرای دقیق پروتکلها دور نکنند.
نمکی ادامه داد: اگر توانستیم به حالت تعادل برگردیم، فقط در سایه رعایت دقیق پروتکلها و زحمات شبانه روزی مدافعان سلامت بوده است.
وی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در محدودیتهای جدید کرونایی، گفت: در این طرح، محور اصلی و مهم، آموزش است. اگر نتوانیم آموزش همگانی را به عنوان اصلی ترین عامل تأثیرگذار در کنترل بیماری نهادینه کنیم، قطعاً شرایط سخت خواهد شد.
وزیر بهداشت خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی، افزود: با تکیه بر طرح هر خانه یک پایگاه سلامت و تکمیل تعداد سفیران سلامت، آموزشها را با شیوههای مختلف به خانوادهها منتقل کنید.
وی گفت: رؤسای دانشگاهها به عنوان اصلی ترین مدیران این طرح از ظرفیتهای رسانهای استفاده کنند و کمیته ویژه آموزش را تشکیل دهند تا بتوانیم سطح آگاهی مردم را نسبت به بیماری بالا ببریم.
نمکی بر نظارت مستمر بر اجرای پروتکلها تاکید کرد و افزود: با هیچکس مماشات نکنید، پیک زمستانه ای را پیش رو داریم و تقاضا میکنم بر پروتکلها بیشتر نظارت کنید.
وزیر بهداشت بر ضرورت توسعه مراکز سرپایی و مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته به خصوص در حاشیه شهرهای بزرگ تاکید کرد و گفت: افراد حاشیه نشین در زیر پوست شهر در تردد هستند که باید مراقب سلامت آنها بود.
وی ادامه داد: از ظرفیت فضاهایی همچون مدرسهها و…، در حاشیه شهرها برای ارائه خدمات سرپایی استفاده کنید. اگر مراکز سرپایی را نداشته باشیم بار آن با تأخیر در بیمارستانها مشاهده خواهد شد.
نمکی گفت: در شهرهای بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به فکر مراکز سرپایی باشید.
وزیر بهداشت در عین حال از مراکز جامع سلامت یا پایگاههای سلامت که برخی دانشگاهها از آنها دو منظوره استفاده کرده اند، به شدت انتقاد کرد و افزود: اینکه بیاییم این مراکز را با دو مسیر جداگانه برای بیماران کرونایی و غیر کرونایی استفاده کنیم، کار عالمانهای نیست. زیرا، این بیماران حتماً با هم برخورد خواهند داشت.
وی ادامه داد: مراکز سرپایی بیماران کرونایی و غیر کرونایی حتماً باید جدا شود و این موضوع شامل بیمارستانها نیز میشود که حتماً باید مجزا شوند.
وزیر بهداشت با اشاره به توزیع تستهای تشخیص سریع (رپید)، گفت: بعضی دانشگاهها فکر میکنند وقتی از تستهای تشخیص سریع استفاده میکنند، باید تستهای پی سی آر را کنار بگذراند که اشتباه است.
وی افزود: ظرفیت ۱۰۰ هزار تست روزانه مجموعهای از تستهای رپید و پی سی آر است که ۴۰ هزار تست پی سی آر و بین ۶۰ تا ۸۰ هزار تست رپید را شامل میشود.
نمکی گفت: در بیمارستانها اجازه ندارید از تست رپید استفاده کنید و فقط در مراکز سرپایی تست رپید استفاده شود.