اخبار : معرفی کیت تشخیص کرونای برگزیده جایزه مصطفی(ص)

معرفی کیت تشخیص کرونای برگزیده جایزه مصطفی(ص)

برگزیده جایزه مصطفی (ص) کیت تشخیص کووید۱۹ را که در سنگاپور تولید شده معرفی کرد.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی(ص)، جکی یینگ، دانشمند برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۵ در حوزه فناوری نانو، طی سخنرانی خود در پنجمین نشست ایسا در خصوص  آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام در مورد کیتهای تشخیص کرونا صحبت کرد.

جکی یینگ، در این نشست گفت: محصولات تولید شده در شرکت نوآور تشخیص آزمایشگاهی سنگاپور در سال ۲۰۱۷ از آژانس علوم، فناوری و تحقیقات (A*STAR) خارج شد و به پژوهش آزمایشگاهی  (برون تنی) در زمینه سمیت دارویی و تولید محصولات پرداخت.  

برگزیده جایزه مصطفی(ص) در خصوص  کیت مدل مالتیپلکس آرتی-پی سی آرTEPAT ۱.۰  برای تشخیص ویروس کرونا گفت: کیت حاضر، امکان تشخیص سریع و اختصاصی RNA ویروس کرونای استخراج شده از نمونه‌های گرفته شده از حلق و بینی را با حساسیت بالا فراهم می کند.

یینگ اظهار داشت: این کیت می تواند در هر واکنش، ۶ رونوشت RNA ویروسی را با اطمینان بیش از ۹۵ درصد تشخیص دهد.

به گفته وی، این کیت تنها کیت تشخیصی در جهان است که با پوشش و حساسیت ۱۰۰ درصدی، تمام ژنومهای ویروس کرونا را شناسایی کند.

وی افزود: اعتبار سنجی بالینی این کیت حساسیت و دقت تشخیص ۱۰۰ درصدیِ بدون واکنش متقابل با گونه های غیر کرونا را نشان می دهد. نکته قابل توجه این کیت، تشخیص دو ژن اختصاصی  RdRpP و M (پروتئین غشایی ویروس) است. این ویژگی، امکان تشخیص اختصاصی تر و با حساسیت بیشتر را فراهم می کند.

به گفته یینگ، این کیت در حال حاضر تحت بررسی سازمان بهداشت سنگاپور است و انتظار می رود ظرف دو هفته به تأیید برسد. 

نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA)، بستری است که زمینه فعالیت شرکت‌های متوسط و کوچکی که نیاز به توسعه کار و محصول خود دارند را با معرفی به سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند که در نشست امسال، تسهیل‌گران بنابر ارتباط صنایع و نوآوران حضور دارند. 

پنجمین نشست ایسا با محوریت مراقبتهای بهداشتی پیشرفته و دستاوردهای پزشکی از ۱۰ تا ۱۷ آذرماه سال جاری به صورت مجازی برگزار می شود.