اخبار : اختلاف فشارخون بین دو بازو با ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است

اختلاف فشارخون بین دو بازو با ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است

شواهد قوی حاکی از آن است که اختلاف در فشارخون بین دو بازو با ریسک بالاتر حمله قلبی، سکته و مرگ مرتبط است.


به گزارش خبرگزاری مهر، در این مطالعه محققان دانشگاه اکستر بریتانیا داده‌های حاصل از ۲۴ مطالعه جهانی متشکل از حدود ۵۴ هزار نفر را بررسی کردند.

این مطالعه برای اولین بار به این نتیجه رسید که هرچه اختلاف فشارخون بین دو بازو بیشتر باشد، خطر سلامت بیمار نیز بیشتر است.

در حال حاضر، دستورالعمل‌های فشارخون بین المللی به متخصصان بهداشت توصیه می‌کند که هنگام ارزیابی خطر قلبی عروقی، فشارخون هر دو بازو را اندازه گیری کنند، اما این مسئله به طورگسترده نادیده گرفته می‌شود.

تیم تحقیق در این مطالعه، داده‌ها در مورد اختلاف فشارخون بین دو بازو را تجزیه و تحلیل کرد و تعداد مرگ و میر، حملات قلبی و سکته مغزی را در مدت بالغ بر ۱۰ سال تحت نظارت داشت.

دکتر «کریس کلارک»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «بررسی یک بازو و سپس بازو دیگر با استفاده از دستگاه فشارخون که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد، روشی ارزان و قابل دسترس است. درحالیکه در حال حاضر دستورالعمل‌های بین المللی توصیه می‌کنند که این کار انجام شود، اما در بهترین حالت فقط در نیمی از موارد این اتفاق می‌افتد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که صرف اندکی زمان اضافی برای اندازه گیری هر دو بازو می‌تواند در نهایت باعث نجات جان انسان‌ها شود.»

وی در ادامه می‌افزاید: «ما مدتهاست می‌دانیم که اختلاف فشار خون بین دو بازو با نتایج ضعیف‌تری برای سلامت مرتبط است. نتایج نشان می‌دهد هرچه اختلاف در فشارخون بین بازوها بیشتر باشد، خطر قلبی عروقی بیشتر است، بنابراین اندازه گیری هر دو بازو برای تعیین اینکه چه افرادی ممکن است به طور قابل توجهی در معرض خطر قرار بگیرند بسیار مهم است.»

فشار خون با هر بار تپش در یک چرخه بالا و پایین می‌رود. این واحد در واحد میلی متر جیوه (mmHg) اندازه گیری می‌شود و میزان آن همیشه به صورت دو عدد داده می‌شود: خوانش عدد بالایی (سیستولیک) نشان دهنده حداکثر فشار خون و عدد پایین‌تر (دیاستولیک) حداقل فشار خون است. فشار خون سیستولیک بالا نشان دهنده فشار خون بالا است.

فشارخون بالا، تنها دلیل اصلی حملات قلبی، سکته‌های مغزی و مرگ قابل پیشگیری است. تفاوت فاحش بین اندازه گیری فشار خون سیستولیک در دو بازو می‌تواند نشان دهنده تنگی یا سفت شدن رگ‌ها باشد که می‌تواند بر جریان خون تأثیر بگذارد. این تغییرات شریانی به عنوان یک نشانگر خطر دیگر برای حمله قلبی بعدی، سکته مغزی یا مرگ زودرس شناخته می‌شود و باید برای درمان بررسی شود.

اختلاف بیش از ۱۰ میلی متر جیوه در ۱۱ درصد از افراد مبتلا به فشار خون بالا، که خود یک خطر شناخته شده برای سلامتی است، و در چهار درصد از جمعیت عمومی رخ می‌دهد.