اخبار : دلیل تجویز آنتی بیوتیک برای برخی بیماران مبتلا به کرونا

دلیل تجویز آنتی بیوتیک برای برخی بیماران مبتلا به کرونا

دلیل تجویز آنتی بیوتیک (داروهای ضد باکتری) برای برخی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با وجود ویروسی بودن عامل بیماری، مشخص شد.


به گزارش خبرگزاری مهر  به نقل از موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران، از زمان شروع همه گیری ویروس کرونا ، اطلاعات حاصل از مطالعات در چندین کشور حاکی از تجویز آنتی بیوتیک در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ دارد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، آنتی بیوتیک ها در درمان کووید-۱۹ موثر نیستند. آنتی بیوتیک ها فقط می‌توانند عفونت های باکتریایی و نه عفونت های ویروسی را درمان کنند. حال سئوال این است که چرا با وجود ویروسی بودن عامل بیماری، آنتی بیوتیک (داروهای ضد باکتری) برای برخی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز می‌شود؟

شواهد موجود در این زمینه نشان می دهد ویروس کرونا باعث ایجاد عفونت تنفسی می شود که می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. ضعیف شدن سیستم ایمنی، می تواند خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی را افزایش دهد و فرد را برای مبارزه با بیماری با دشواری روبرو سازد.

نتایج مطالعه ای بر روی ۲۴۷ بیمار کووید-۱۹ بستری در ووهان چین نشان داد که ۱۵ درصد از آنها -و نیمی از کسانی که فوت کرده اند- به عفونت های باکتریایی مبتلا شده اند. بنابراین پزشکان ممکن است از آنتی بیوتیک ها، جهت پیشگیری و یا درمان عفونت های باکتریایی ثانویه مانند ذات‌الریه باکتریایی، به عنوان بخشی از فرایند مراقبت بیمار استفاده کنند.

در نتیجه‌ آنتی بیوتیک ها ویروس را درمان نمی کنند بلکه فقط در برابر عفونت های باکتریایی موثر هستند. از آنجا که ابتلا به عفونت تنفسی می تواند سیستم ایمنی را ضعیف کند، بنابراین افراد مبتلا به کووید-۱۹ ممکن است برای پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی ثانویه آنتی بیوتیک را دریافت کنند.