واکسن کرونای مقاوم در برابر تمام جهشها ساخته میشود
محققان دانشگاهی در انگلیس نسل جدید واکسن کووید۱۹ را توسعه می دهند که هسته ویروس را هدف می گیرد و در صورت موفقیت آمیز بودن، در برابر تمام جهش های ویروس کرونا مقاومت ایجاد می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، به گفته محققان تا یک سال دیگر میتوان واکسنی جهانی تولید کرد که احتمالاً در برابر تمام جهشهای ویروس کرونا از انسان محافظت میکند.
در همین راستا پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام مشغول توسعه دومین نسل واکسن کووید ۱۹ هستند که هسته ویروس و همچنین پروتئینهای اسپایک روی سطح را هدف میگیرد. اگر این واکسن مبتنی بر دی ان ای موفقیت آمیز باشد نه تنها در برابر کووید ۱۹ بلکه در مقابل هرگونه شاخه جدیدی از ویروس کرونا مقاومت ایجاد میکند که در آینده به وجود خواهد آمد.
این خبر در حالی منتشر میشود که واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد در مقابل جهش آفریقایی ویروس کرونا، محافظتی محدود به وجود میآورد. واکسنهای فایزر و آسترازنکا پروتئینهای اسپایک ویروس کرونا را هدف میگیرند و ممکن است هنگام جهش ویروس کارآمدی خود را از دست بدهند.
این درحالی است که پروتئین نوکلئوکپسید (که بخش اعظم ذرات ویروس را تشکیل میدهد)، به شدت محافظت میشود. این بدان معنا است که دراین بخش احتمال جهش کمتری وجود دارد. به همین دلیل محققان دانشگاه ناتینگهام با همکاری شرکت «اسکن سل» (زیرمجموعه دانشگاه) برای توسعه واکسن جدید روی این قسمت تمرکز کردند.
به گفته محققان فرایند تولید واکسن مذکور ساده است. علاوه بر آن نیازی نیست در دمای بسیار سرد نگهداری شود.
پروفسور لیندی دورانت، ایمونولوژیست دانشگاه ناتینگهام و رئیس شرکت «اسکن سل» میگوید: جهشهای ویروس کرونا قابل پیش بینی بوده است.
قرار است مراحل اولیه آزمایش بالینی این واکسن جهانی در بهار سال جاری میلادی آغاز شود.
به گفته گیلیس اوبرایان تیر، محقق ارشد پزشکی شرکت «اسکن سل» (Scancell) برای آغاز فرایند آزمایش بالینی واکسن به همکاری با یک شرکت بزرگ داروسازی و میلیونها پوند سرمایه نیاز است. در صورتیکه بودجه مورد نیاز تأمین شود، واکسن طی یک سال توسعه مییابد.