بروز آسیب قلبی در ۵۰ درصد از بهبودیافتگان کووید ۱۹
بر اساس یافته های جدید، حداقل یک ماه پس از ترخیص بیماران کرونایی از بیمارستان، آسیب قبلی در نیمی از آنها مشاهده شد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان مشاهده کردند حدود ۵۰ درصد از بیمارانی که با کووید ۱۹ شدید در بیمارستان بستری شده و سطح پروتئینی به نام تروپونین در آنها افزایش مییابد، دچار آسیب قلبی میشوند.
آسیب شامل التهاب عضله قلب (میوکاردیت)، زخم یا مرگ بافت قلب (انفارکتوس)، محدودیت خون رسانی به قلب (ایسکمی) و تلفیقی از هر سه است.
در مطالعه ۱۴۸ بیمار کرونایی در شش بیمارستان در لندن مشخص شد که افزایش سطح تروپونین نشان دهنده وجود یک مشکل احتمالی در قلب است.
با آسیب عضله قلب، تروپونین در خون آزاد میشود. میزان بالا این پروتئین میتواند در صورت انسداد رگ یا التهاب قلب ایجاد شود. بسیاری از بیمارانی که با کووید ۱۹ در بیمارستان بستری هستند، سطح تروپونین شأن در مرحله حاد بیماری، زمانی که بدن واکنش ایمنی بیش از حد به عفونت نشان میدهد، افزایش مییابد. سطح تروپونین در همه بیماران این مطالعه که پس از ترخیص با اسکن MRI قلب برای یافتن علت و میزان آسیب وارده به قلب، تحت نظر بودند، افزایش یافت.
پروفسور «ماریانا فونتانا»، استاد قلب و عروق در دانشگاه کالج لندن، در این باره میگوید: «افزایش سطح تروپونین با نتایج وخیمتر در بیماران کرونایی همراه است. بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ غالباً دارای مشکلات مرتبط با قلب نظیر دیابت، فشار خون بالا و چاقی هستند. با این حال در طی عفونت شدید کووید ۱۹، قلب نیز ممکن است به طور مستقیم تحت تأثیر قرار گیرد. تشخیص و تعیین آسیب دیدگی دشوار است، اما اسکن MRI از قلب میتواند الگوهای مختلفی از آسیب را شناسایی کند.»