اخبار : افزایش نرخ آسیب های عضوی در بیماران کرونایی بهبودیافته

افزایش نرخ آسیب های عضوی در بیماران کرونایی بهبودیافته

طبق نتایج یک مطالعه جدید، بیماران کرونایی ترخیص شده از بیمارستان با افزایش خطر آسیب عضوی روبرو هستند.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساینس دیلی، اگرچه بیماری کووید ۱۹ به دلیل ایجاد مشکلات جدی در دستگاه تنفسی شناخته شده است، اما می‌تواند بر سایر اندام‌ها و سیستم‌های بدن از جمله قلب، کلیه‌ها و کبد نیز تأثیر بگذارد.

چندین علامت غیرقابل توضیح که تا بیش از ۱۲ هفته بعد از ابتلاء به کووید ۱۹ ادامه دارند به عنوان بخشی از سندروم پساکووید شناخته می‌شوند اما الگوی بلندمدت آسیب به عضو بعد از ابتلاء به این عفونت هنوز مشخص نیست.

برای بررسی این موضوع، تیمی از محققان انگلیسی از دانشگاه کالج لندن و دانشگاه لستر تصمیم گرفتند میزان اختلال عملکرد اعضای بدن در افراد مبتلا به کووید ۱۹ را چند ماه پس از ترخیص از بیمارستان با یک گروه کنترل همسان از جمعیت عمومی مقایسه نمایند.

یافته‌های محققان مبتنی بر ۴۷,۷۸۰ شرکت کننده با میانگین سنی ۶۵ سال در انگلستان بود.

در طول مدت میانگین ۱۴۰ روز پیگیری وضعیت افراد، حدود یک سوم افراد کرونایی مرخص شده از بیمارستان مجدداً در بیمارستان بستری شدند و یک نفر از ۱۰ نفر بعد از ترخیص از بیمارستان فوت کرد.

تفاوت در میزان اختلال عملکرد چند عضو بین بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و گروه کنترل برای افراد کمتر از ۷۰ سال و در گروه‌های اقلیت قومی در مقایسه با جمعیت سفیدپوست بیشتر بود.

محققان تاکید می‌کنند شناسایی فاکتورهای پرخطر سندروم پساکووید برای درمان بهتر بیماران ضروری است.