اخبار : نکاتی در مورد مصرف داروی سالبوتامول به مناسبت هفته جهانی آسم

نکاتی در مورد مصرف داروی سالبوتامول به مناسبت هفته جهانی آسم

با توجه به آلودگی های هوا در چند سال اخیر در استان خوزستان و بروز مشکلات تنفسی ، یکی از پرمصرف ترین داروها، استفاده از اسپری سالبوتامول است، این دارو برای درمان یا پیشگیری از برونکواسپاسم یا تنگی مسیرهای هوایی در ریه ها در افراد مبتلا به آسم، یا بعضی موارد انسداد مزمن ریوی و … ممکن است توسط پزشک برای شما تجویز شود.


به گزارش ایفدانا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، با توجه به آلودگی های هوا در چند سال اخیر در استان خوزستان و بروز مشکلات تنفسی ، یکی از پرمصرف ترین داروها، استفاده از اسپری سالبوتامول است، این دارو برای درمان یا پیشگیری از برونکواسپاسم یا تنگی مسیرهای هوایی در ریه ها در افراد مبتلا به آسم، یا بعضی موارد انسداد مزمن ریوی و … ممکن است توسط پزشک برای شما تجویز شود.

هم چنین گاهی ممکن است در بعضی شرایط بیمار،پزشک  این دارو برای پیشگیری از برونکواسپاسم القا شده ناشی از ورزش به صورت، ۲ پاف ۱۵-۳۰ دقیقه قبل از ورزش تجویز کند.

یکی از اشتباهات رایج در بین بعضی مردم، این است که استفاده از اسپری تنفسی باعث عادت بیمار و وابستگی بیمار به دارو میشود، در صورتیکه استفاده درست و به جای آن با تجویز پزشک باعث بهبودی زیاد بیماران با حداقل عوارض میشود.

یک نکته مهم اینست که با توجه به اینکه یکی از علایم شایع کووید ۱۹ تنگی نفس می باشد، از کلیه بیماران خواهشمند است هرگز در صورت وقوع علایم تنگی نفس از این دارو به شکل خودسرانه استفاده نکنند.

در صورتیکه با تجویز پزشک این دارو را مصرف میکنید، همیشه پیش از اتمام دارو یک عدد نسخه از دارو  نزد خود داشته باشید

در صورتیکه بیش از یک بار در ۲۴ ساعت شبانه روز نیاز به استفاده از این دارو پیدا میکنید حتما با پزشک مشورت کنید، افزایش نیاز به اسپری ممکن است نشان دهنده شدت گرفتن بیماری باشد

در صورت بارداری یا قصد باردار شدن حتما با پزشک مشورت کنید، نکته مهم در این خصوص این است که آسم کنترل نشده در طول بارداری می تواند باعث تولد نوزاد نارس، وزن کم نوزاد در تولد، اکلامپسی(فشار خون خطرناک بالا که میتواند باعث دشواری های پزشکی در مادر و جنین میشود)گردد

در صورت وقوع علایمی مثل دشواری تنفس بعد از مصرف دارو، درد قلبی، ضربان قلب بالا، درد یا سوزش موقع دفع ادرار، افزایش خستگی ،افزایش دفع ادرار، ضربان نامظم قلب و ضعف عضلانی به پزشک مراجعه کنید.

به قلم دکتر اعتصام کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم