اخبار : رنگ های خوراکی مصنوعی موجب بیش فعالی کودکان می شود

رنگ های خوراکی مصنوعی موجب بیش فعالی کودکان می شود

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: محققان اثر خوراکی‌های با رنگ مصنوعی را با اثر حذف این خوراکی‌ها مقایسه کردند و نتیجه‌گیری آنها این بود که وقتی کودکان موادخوراکی با رنگ مصنوعی می‌نوشند، بیشتر احتمال دارد که «بیش‌فعال» شوند.

به گزارش ایفدانا -ifdana؛ به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی کرمانشاه: مهندس شمسی جوادی زاده گفت: دانشمندان اثر این رنگ‌های مصنوعی را مستقیما روی گروه‌هایی از بچه‌های ۳ ساله و ۸ ساله بررسی کرده‌اند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری ،اختلالات خواب و بيقراري را به وجود آورد.
وی افزود: والدین می‌توانند با حذف این گونه خوراکی ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه این که حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.
این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد: والدین موقع خرید خوراکی های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز «مواد تشکیل‌دهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند.
جوادی زاده با اشاره به اینکه اين روزها برخي مغازه‌هاي فروشنده لوازم شيريني‌پزي اقدام به فروش رنگ‌هاي خوراكي پودري مي‌كنند خاطرنشان کرد:  اغلب اين رنگ‌ها نه‌تنها استاندارد و قابل تاييد نيستند، بلكه به‌صورت غيربهداشتي توليد و عرضه مي‌شوند. برخي از اين رنگ‌ها در صنعت براي رنگ كردن پارچه و الياف مصنوعي استفاده مي‌شوند و براي سلامت فوق‌العاده خطرناك هستند.
او گفت: اگر براي تزيين غذا يا شيريني‌جات اصرار به استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي داريد، حتما انواعي را كه داراي بسته‌بندي بهداشتي، تاريخ مصرف، مجوز بهداشتي و دستورالعمل فارسي هستند، خريداري كنيد، اما بهتر است به جاي استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي سراغ رنگ‌هاي طبيعي رفته و از آب اسفناج، جعفري، چغندر قند يا پودر گلرنگ، زعفران، كاكائو يا رنگ‌هاي ميوه‌هايي چون آلبالو، توت فرنگي و ... براي شيريني يا نوشيدني‌هاي خود استفاده كنيد.درميان رنگهاي غير مجاز خوراكي تارتارازين (زرد)بيشترين رنگ مصرفي ( خصوصا در شیرینیها )بوده و اين در حاليست كه گزارش‌هاي زيادي در مورد سميت اين رنگ و حساسيت شديد نسبت به اين رنگ گزارش شده است.در خصوص عوارض رنگ‌هاي غيرمجاز  اين رنگ‌ها مي‌تواند در بچه ها باعث خلق و خوي بد، شود پس بايد توجه كرد كه استفاده از اين رنگها اثرات نابجايي را برسلامتي كودكان وخصوصآ در درازمدت در بدن انسان مي گذارد.