اخبار : ایران از نظر امکانات آزمایشگاهی در بخش غذا و دارو از سایر کشورهای دنیا عقب‌تر نیست

ایران از نظر امکانات آزمایشگاهی در بخش غذا و دارو از سایر کشورهای دنیا عقب‌تر نیست

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و داروی کشور در جمع اعضای قطب 4 در اهواز تاکید کرد: ایران از نظر امکانات آزمایشگاهی در بخش غذا و دارو از سایر کشورهای دنیا عقب‌تر نیست.

به گزارش ایفدانا - Ifdana، به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، دکتر بهرام دارایی مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و داروی کشور در جمع اعضای قطب 4 در معاونت غذا و داروی اهواز تاکید کردایران از نظر امکانات آزمایشگاهی در بخش غذا و دارو از سایر کشورهای دنیا عقب‌تر نیست؛ البته شاید امکانات روز دنیا عجیب‌تر از امکانات کشور ما باشد اما ایران از امکانات لازم که کفاف کنترل و آنالیز را در این بخش بدهد، برخوردار است.

وی تصریح کرد: استان خوزستان در طرح ملی پایش آلاینده‌ها و تقلبات مواد غذایی سازمان غذا و دارو به صورت بسیار جدی مدنظر قرار گرفته است و مقرر شده سازمان غذا و داروی کشور تجهیز آزمایشگاه‌های معاونت غذا و داروی این استان با دستگاه‌ها پیشرفته‌تر را انجام دهد و شاخصه‌هایی نیز برای ارائه خدمات از سوی خوزستان به کشور تعیین شود که این اقدامات عملا در جهت تمرکزدایی صورت می‌گیرد.

دکتر دارایی افزود: بحث‌های بیولوژی و میکروبیولوژی کار روزمره ما است. با این وجود هنوز به بحث امنیت غذا و سلامت غذایی تاکنون پرداخته نشده و اقدامی نیز در این زمینه انجام نشده است. اکنون که بحث سلامت غذا به صورت رسمی به سازمان غذا و دارو واگذار شده است و دیگر مشکل تفکیک وظایف این سازمان از سایر سازمان‌های دیگر وجود ندارد، باید این وظایف از جمله تامین سلامت غذایی را به صورت درست انجام دهیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: طرح ملی پایش آلاینده‌ها و تقلبات مواد غذایی را آغاز کرده است؛ در این طرح برای حداقل 12 نوع محصولات غذایی حداقل 80 نوع آنالیز مشخص شده و همچنین تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری و دوره‌های تخصصی موردنیاز جهت ارائه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای طرح مذکور تعیین شده و 10 دانشگاه کشور به عنوان 10 قطب این طرح در نظر گرفته شده‌اند.

دکتر دارایی گفت: نزدیک 60 میلیارد تومان از بودجه این طرح جذب و سفارش برخی از تجهیزات آن نیز داده شده است. احتمالا میزان جذب از بودجه این طرح تا سال آینده به حدود 100 میلیارد تومان می رسد. خوزستان نیز یکی از قطب‌هایی است که قرار است چنین امکاناتی را جذب کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع تست‌های سریع و غربالگری در طرح ملی پایش آلاینده‌ها و تقلبات مواد غذایی حائز اهمیت بسیار زیادی است. در این زمینه نیز برنامه مفصلی را شروع کردیم و برای تمام آنالیز‌ها حتی در حوزه میکروبیولوژی چنین تست‌هایی در نظر گرفته‌ایم. تست‌های سریع و غربالگری راهبرد سازمان غذا و دارو است. این نوع تست‌ها در آزمایشگاه و حتی در محل تحویل محصول و به ویژه در گمرک‌ها و مبادی ورود و خروج محصول قابل کاربرد هستند.