اخبار : برای نخستین بار در کشور، میزان فلاونوئیدها در مواد غذایی اندازه‌گیری می شود

برای نخستین بار در کشور، میزان فلاونوئیدها در مواد غذایی اندازه‌گیری می شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی در حاشیه برگزاری دوره آموزشی فلاونووئیدها خبر داد و گفت: به زودی رو‌ش‌های جدید آزمایشگاهی به روش HPLC در آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ارومیه و با هدف ارتقاء کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی در محصولات مصرفی شهروندان، پیاده سازی می‌شود.

به گزارش ایفدانا - Ifdana روابط عمومی معاونت غذا و داروی ارومیه:دکتر ملکی نژاد معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی در حاشیه برگزاری دوره آموزشی فلاونووئیدها خبر داد و گفت: به زودی رو‌ش‌های جدید آزمایشگاهی به روش HPLC در آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ارومیه و با هدف ارتقاء کنترل کیفیت و ایمنی مواد  غذایی در محصولات مصرفی شهروندان، پیاده سازی می‌شود.

دکتر ملکی‌نژاد مدرس این دوره آموزشی اظهار داشت: فلاونوئيدها گروهي از مواد پلي فنليك با ساختمان شيميايي و ويژگي‌هاي گوناگون هستند. که دارای بیش از 4000 ترکیب با منشاء گیاهی می‌باشند. فلاونوئيدها بطور طبيعي در ميوه‌ها، سبزي‌ها، خشكبار و دانه‌ها و مغزها وجود دارند که داراي دامنه وسيعي از اثرات بيولوژيكي، نظير بازدارندگي پر اكسيداسيون چربي و چسبندگي پلاكت‌ها و... است.

وی در ادامه بر اهمیت اندازه‌گیری فلاونوئيدها در مواد غذایی تاکید کرد و گفت: متاسفانه برخی از افراد سود جو به جای استفاده از میوه‌های طبیعی از ترکیبات رنگی شیمیایی در تهیه آبمیوه‌ها استفاده می‌نمایند که با پیاده‌سازی روش‌های جدید آزمایشگاهی از جمله اندازه‌گیری فلاونوئیدها در مواد غذایی از بروز برخی مشکلات و مخاطرات سلامتی جلوگیری و کیفیت و ایمنی مواد غذایی تضمین می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی همچنین در خصوص تاثیر مثبت فلاونوئیدها بر سلامتی خاطر نشان کرد: مصرف مواد غذایی حاوی فلاونوئیدها نظیر چای، باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان پانکراس، سینه و ریه و همچنین مصرف سایر مواد غذایی حاوی ترکیبات فلاونوئید باعث پیشگیری از تسلب شراین و کاهش حملات قلبی و... می‌شود.

دکتر ملکی نژاد بیان داشت: امروزه از فلاونوئیدهای مرکبات، علاوه بر تهیه مواد غذایی از جمله آبمیوه‌ها، به عنوان ماده اولیه در تهیه و ساخت رنگها، چسب‌ها، روغن‌ها، خشبوکنندها و ضدعفونی کردن اتاق‌ها و همچنین برای توسعه داروهای طبیعی از جمله آنتی بیوتیک‌ها، حشره‌کش‌ها، علف‌کش ها استفاده می‌شود.