اخبار : رشد میکرو ارگانیسم های بیماری زا در آجیل های مانده/ بر آجیل فله نظارت نداریم

رشد میکرو ارگانیسم های بیماری زا در آجیل های مانده/ بر آجیل فله نظارت نداریم

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با تاکید بر عدم مصرف آجیل های مانده و بیات اگر چه با قیمت نازل گفت: نسبت به عواقب رشد میکرو ارگانیسم های بیماری زا در آجیل های فله ای که در شرایط نامساعد نگهداری می شوند هشدار داد.

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در گفتگو با ایفدانا با بیان اینکه آجیل به عنوان محصولی  که مصرفش در حال و هوای عید نوروز عمومیت بیشتری  می‌یابد  در صورت نگهداری  درشرایط نامساعد، بستر مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم های بیماری زا به خصوص قارچ هـاسـت.

مهندس سمیره صباح  با تاکید  بر اینکه حتی الامکان باید  از آجیلهای  تازه  خریداری نمود؛ تصریح کرد: هرچه آجیل تازه تر باشد میزان آلودگی اش به قارچ ها  محضوصا «آفلاتوکسین» که به شدت بیماری زاست و می تواند زمینه ساز بروز بدخیمی ها شود؛ کمتر است.

وی  در ادامه عنوان داشت: مصرف کننده این قبیل خوراکی‌ها باید قبل از خوردن از سلامت و بهداشت آنها اطمینان کافی به دست آورند.

این مقام مسئول در اداره کل فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو ادامه داد:  این اطمینان زمانی به یقین می رسد که واحد تولید کننده، طبق دستوالعمل‌های مشخص ارگان  نظارتی، بر فراورده‌های مذکور نظارت  کامل داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بسته بندی، امکان کنترل و ردیابی‌ اصالت اش نیز وجود دارد.

مهندس صباح  با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی بر محصولات فله ندارد پیشنهاد کرد:  مردم خود را در مصرف آنها محدود  کنند.

 او در  توضیح بیشتر بیان کرد: وقتی نگهداری آجیل های فله طولانی می شود و امکان رشد قارچ ها در آن افزایش پیدا می کند طبیعتا  محصولات از سوی ما مرجوعی و مردودی تلقی می شود لذا  با اینکه  امتیازات بهداشتی لازم را کسب نکرده است در زمانهای نزدیک به عید بصورت فله و با قیمت پایین در بازار عرضه می شوند.

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو برخی از ویژگیهای  آجیلهای  مانده و بیات را مزه ماندگی، بوی مرطوب و کپک زدگی برشمرد و  رطوبت، دما و مقدار زمان نگهداری آجیل را  دارای نقش بسیار زیادی در ایجاد آفلاتوکسین دانست.

مهندس صباح  با اشاره به اینکه علی رغم مطالب کلی و عمومی  مذکور، از  نظر سازمان غذا و دارو صرفا نتایج آزمایشگاهی می‌توانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند گفت: از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمی‌شود بطور دقیق متوجه آجیل‌های مشکل دار شد بنابراین توصیه جدی ما به مردم این است که  لذا  موارد تقاضای خود را از مراکز معتبر تهیه  نمایند زیرا این آلودگی ها هم می تواند در کوتاه مدت سلامتی افراد را تهدید کند و هم در دراز مدت اثر تجمعی و انباشتگی و بیماری زا داشته باشد.

وی در پایان ساده‌ترین راه ممکن برای پیشگیری از بیماریهای احتمالی ناشی از معضلات آجیلهای معیوب را، مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو در بسته بندی محصولات خریداری شده  معرفی کرد که که به منزله تایید پروانه بهداشتی تولید و بسته بندی محصول می باشد.