اخبار : شیر، خواص و فواید آن

شیر، خواص و فواید آن

استفاده مستمر و كافي از شير و فرآورده هاي آن علاوه بر تامين عمده نيازهاي سلولي بدن، افزايش قد، تنظيم فشار خون، ارتقاي هوش و قدرت يادگيري، سلامت لثه و دندان و استحكام استخوان، افزايش قدرت بينايي، افزايش توان كاري، طول عمر و پيشگيري از كار افتادگي و ..... را موجب مي شود.

به گزارش ایفدانا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این خبر گفت: مصرف مستمر و كافي شير و فرآورده هاي لبني نقش بسيار مهمي در كاهش بيماري هايي مانند پوكي استخوان، بيماري هاي لثه و دندان، سنگ كليه، فشار خون، ديابت، نقرس، سرطان روده، سرطان سينه، عوارض ناشي از قاعدگي، چاقي و .... به دنبال خواهد داشت. استفاده مستمر و كافي از شير و فرآورده هاي آن علاوه بر تامين عمده نيازهاي سلولي بدن، افزايش قد، تنظيم فشار خون، ارتقاي هوش و قدرت يادگيري، سلامت لثه و دندان و استحكام استخوان، افزايش قدرت بينايي، افزايش توان كاري، طول عمر و پيشگيري از كار افتادگي و ..... را موجب مي شود.

دكتر صفورا محبي بیان داشت: تحقيقات علمي نشانگر آن است كه فرآورده هاي شير در رژيم غذايي مي تواند كالري بدن را كنترل و موجب كاهش ذخيره چربي شوند. كلسيم موجود در شير، سوخت و ساز سلول هاي چربي را افزايش مي دهد و مانع ذخيره چربي در بدن به ويژه در اطراف شكم و كمر مي شود. كلسيم موجود در شير علاوه بر تسريع در سوخت و ساز بدن از تبديل كربوهيدرات ها به چربي جلوگيري مي كند كه نتيجه آن جلوگيري از چاقي و تسريع در كاهش وزن است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: قند شير دير هضم است و براي بيماران مبتلا به ديابت مضر نيست و ضمن تامين نيازهاي بدن به عنوان وعده غذايي يا ميان وعده هيچگونه ضرري براي مبتلايان به ديابت ندارد. بعضی مطالعات از تاثير قند شير بر افزايش ترشح انسولين در بدن دلالت دارد.

دكتر محبي در پایان از تاثیرگذاری شير و فرآورده هاي آن در بيماري نقرس  و بهبود عوارض قاعدگي گفت و افزود: نقرس شايعترين نوع التهاب مفاصل  بدن به ويژه در ميان مردان بالاي 40 سال است. افراد مبتلا به اين بيماري نبايد از غذاهاي حاوي پروتئين مانند گوشت و حبوبات استفاده كنند. فرآورده هاي شير حاوي مقدار زيادي پروتئين نمي باشند به همين دليل مصرف شير موجب كاهش اسيد اوريك خون در افراد سالم مي شود و امكان ابتلا به بيماري نقرس را كاهش مي دهد. اين نظريه طي آزمايش هاي كلينيكي به اثبات رسيده است. در مورد اثر مصرف شير در بهبود عوارض قاعدگي زنان بايد گفت فرآورده هاي شير سرشار از كلسيم، موثرترين رژيم غذايي براي كاهش عوارض و علائم فيزيكي و حسي عوارض قاعدگي زنان است. زنان در دوران قبل از قاعدگي دچار ناهنجاري هاي متابوليسم كلسيم به دليل كمبود آن در بدن مي شوند كه اين عارضه در اثر افزايش ترشح استروژن طي سيكل قاعدگي بوجود مي آيد. بانواني كه با مصرف شير و مكمل غذايي حدود 1000 تا 1300 ميلي گرم كلسيم دريافت مي كنند بهبود قابل توجهي در رفتار، احساس درد و ساير عوارض ناشي از قاعدگي را شاهد هستند.