اخبار : کاهش چشمگیر واردات دارو ، کاهش 35 درصدی قیمت دارو و تجهیزات پزشکی

کاهش چشمگیر واردات دارو ، کاهش 35 درصدی قیمت دارو و تجهیزات پزشکی

دکتر دیناروند در همایش معاونین غذا و دارو سراسر کشور: کاهش چشمگیر واردات دارو/ کاهش 35 درصدی قیمت دارو و تجهیزات پزشکی

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سازمان غذا و دارو " ایفدانا "، دکتررسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در همایش معاونین غذا و داروی سراسر کشور که در سالن همایش‌های بین‌المللی رایزن  برگزار شد، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو و شبکه‌های معاونت‌های آن دستگاه اصلی در کنترل فرآورده‌های سلامت‌محور به حساب می‌آید و اساس نظارت در اختیار این سازمان است.

 

وی افزود: همچنین کنترل بازار دارو و تجهیزات پزشکی کشور یکی دیگر از وظایف مهم سازمان غذا و دارو به شمار می‌رود

دکتر دیناروند در خصوص اقدامات انجام شده در سازمان غذا و دارو طی 4 سال گذشته توضیح داد: کارهایی که در سازمان غذا و دارو انجام شد کارهای بین‌‌المللی است به طوری که برخی از این اقدامات توسط سازمان‌های بین‌المللی تأیید شد و از سازمان غذا و داروی جمهوری اسلامی در 4 همایش بین‌المللی دعوت به عمل آمد تا این سازمان دستاوردهای خود را معرفی کند که یکی از این همایش‌ها به موضوع کنترل بیماری‌های غیرواگیر مربوط بوده است.

رئیس سازمان غذا و دارو، اقدامات صورت گرفته در حوزه بیماری‌های غیرواگیر بسیار خوب بوده است به طوری که اقدامات خوبی در خصوص کاهش استفاده شکر، نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس از محصولات غذایی انجام شده است

وی ادامه داد: در زمینه اصلاح استفاده از نمک در برخی از فرآورده‌ها و همچنین شکر در نوشیدنی‌ها کنترل‌های بسیار خوبی صورت گرفته که این موضوع در سطح بازار قابل مشاهده است و هنگامی که اعلام شد که باید میزان شکر در یک نوشابه پرمصرف کاهش پیدا کند با کنترل‌های صورت گرفته این موضوع تحقق یافت.

دکتر دیناروند اضافه کرد: در تمام روغن‌های موجود در سطح بازار میزان اسید چرب ترانس زیر و یک درصد است به غیر از یکی، دو مورد از این روغن‌ها. هر چه میزان استفاده از اسید چرب کاهش پیدا کند به همان اندازه میزان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به موضوع نشانگرهای تغذیه‌ای، توضیح داد: دستورالعمل و راهنمای نشانگر رنگی تغذیه‌ای یکی از اقدامات بزرگ و موفق این سازمان به حساب می‌رود به طوری که تعدادی از کشورهای دیگر نیز می‌خواستند این طرح را اجرا کنند اما با لابی قدرتمند صنایع غذایی مواجه شده و اجرای طرحشان شکست خورد

وی تصریح کرد: تأثیرات اقدامات صورت گرفته در سازمان غذا و دارو شاید به صورت کوتاه مدت قابل مشاهده نباشد و باید اثرات ‌آن را در درازمدت مشاهده کرد.

دکتر دیناروند با اشاره به همکاری سازمان غذا و دارو با بخش خصوصی، گفت: بخش خصوصی در بخش‌های نظارتی با ما همکاری می‌کند و عضو کمیته فنی ما است به طوری که در تصمیم‌گیری‌ها از آنها مشورت گرفته می‌شود

معاون وزیر بهداشت در خصوص تأمین دارو در سطح کشور، توضیح داد: ممکن است حافظه برخی به صورت کوتاه‌مدت  عمل کند و یادشان رفته باشد که برخی مسئولان اعلام می‌کردند که دست قاچاقچیان را برای واردات دارو می‌بوسیم و تعدادی از این افراد برای وارد کردن دارو به کشور از واردکننده‌های کاغذ کمک می‌گرفتند که خوشبختانه با تدابیر صورت گرفته مشکل کمبود دارویی در کشور حل شده است.

وی افزود: در سال 91 نزدیک به 1.2 میلیارد دلار واردات دارو در کشور داشته‌ایم که آن زمان اوج بحران دارویی کشور بوده است و در سال 92 یک میلیارد و 360 میلیون دلار صرف هزینه واردات دارو شده که در نیمه آن سال که دولت تدبیر و امید روی کار آمد این بحران همچنان وجود داشت

دیناروند ادامه داد: خوشبختانه در سال 93 واردات دارو به زیر یک میلیارد دلار رسید و در سال 94 میزان واردات مقداری بالاتر از یک میلیارد دلار بوده است

دکتر دیناروند با اشاره به موضوع واردات سرم در کشور توضیح داد: در سال 91 به دلیل ضعف مدیریت در تنظیم بازار و پیشگیری از بروز کمبودها مجبور به واردات دارو شدیم و در آن زمان سیاست‌های درمانی دنبال می‌شد.

وی افزود: برخی به ما انتقاد می‌کنند که چرا در سال 95 واردات سرم به کشور داشتیم که باید در جواب آنها گفت اگر این اقدام صورت نمی‌گرفت کشور با بحران شدیدی روبرو می‌شد و کارشناسان سازمان غذا و دارو از بهمن‌ماه به فکر تامین دارو برای تابستان 96 بوده‌اند.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سهم تولید دارو با افزایش حجم ریالی روبرو شده و در حال حاضر 97 درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: جهت‌گیری‌ها به سمتی پیش رفته که باعث کاهش داروهای وارداتی شده و با آنکه قیمت داروها کم نشده است هیچ مشکلی برای دسترسی مردم به داروها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین قیمت داروهای وارداتی 25 درصد است که تورم آن بین 9.7 تا 9.8 درصد برآورد می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت‌های داروهای تولید داخل اصلاح شده و همچنین قیمت داروهای وارداتی نیز کاهش پیدا کرده است که این موضوع موجبات رضایتمندی مردم را در پی داشته است. مردم جامعه 300 میلیون بار به داروخانه و 7 میلیون دفعه برای بستری به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند اما هیچ کمبود دارویی را حس نمی‌کنند.

دکتر دیناروند تصریح کرد: شرایط عملکردی سازمان غذا و دارو در حوزه تجهیزات پزشکی بسیار خوب بوده است و اصلاح فرایندها و ساماندهی مجموعه‌ها باعث شده تا قیمت دارو و تجهیزات پزشکی تا 35 درصد کاهش پیدا کند به طوریکه در سال‌های گذشته قیمت یک استند قلبی حدود 4 میلیون تومان بود اما اکنون این قیمت به 1.5 میلیون تومان رسیده است.

وی ادامه داد: خدمات شفاف‌سازی نیز در سازمان غذا و دارو به خوبی انجام گرفته و با تشکیل کمیته‌های مختلف از هزینه‌های القایی جلوگیری کرده‌ایم. زمانی کم‌لطفی‌هایی به سازمان غذا و دارو صورت می‌گرفت اما اقدامات ما باعث شد تا اعتماد دولت و مجلس جلب شود.

دکتر دیناروند افزود: اقدامات ترویجی این سازمان براساس سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری انجام می‌شود و مجوز تولید تجهیزات پزشکی به چند برابر افزایش یافته اما متأسفانه برخی از دانشگاه‌ها به این موضوع توجه نمی‌کنند و در سلامت‌کده‌های خود از فرآورده‌های بدون مجوز استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولیدات بدون مجوز هنوز مشاهده می‌شود، گفت: اگر مرگ و میرها و سختی‌ها در دنیا وجود نداشت لذت موفقیت و خوشی‌ها را احساس نمی‌کردیم.یکی از این موفقیت‌ها این است که در سال 92 شیرخشک کودکان را وارد می‌کردیم و با کمبود این فرآورده مواجه بودیم اما امروزه کنترل واردات و تأمین مواد به بهترین شکل صورت می‌گیرد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد به طوریکه قیمت شیرخشک امسال از سال‌های قبل ارزان‌تر است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در سال 92 مجوز واردات شیر خشک داده شد اما در سال بعد شیرخشک غیردرمانی نوزادان هیچ وارداتی به کشور نداشت در حال حاضر تولید شیر خشک متابولیک برای کودکان یک روال عادی دارد و همچنین توزیع الکترونیکی آن در حال شروع شدن است و با راه‌اندازی سامانه تولید و توزیع این شیرخشک و همچنین میزان تجویز پزشک برای ما قابل رهگیری خواهد بود که این مسئله باعث صرفه‌جویی میلیاردی شده است.

وی ادامه داد: اجرای طرح کنترل آلاینده‌ها از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری کرد و وضعیت ما در تصمیم‌گیری بسیار خوب است به طوریکه سازمان بازرسی کشور تنها گزارش ما را در خصوص برنج‌های وارداتی قبول کرده زیرا تمام آزمایش‌ها در این سازمان توسط کارشناسان به طور دقیق انجام شده است.

وی در خصوص واردات برنج گفت: متأسفانه افرادی در سالیان گذشته به دلیل واردات برنج به ما اتهام زدند که خوشبختانه با حمایت دولت از این بحران عبور کردیم.

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص طرح LIMS توضیح داد: براساس این طرح اطلاع فرآیندهای آزمایش‌ها و کنترل‌های صورت گرفته بر روی فرآورده‌ها برای ما و مردم جامعه قابل ردیابی خواهد بود که این نشان دهنده شفافیت و پاسخگویی ما به مردم است.

دکتر دیناروند تصریح کرد: در حال حاضر سازمان غذا و دارو با شبکه‌ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک متصل شده که این یکی از بزرگترین دستاوردهای این سازمان در جهت ردگیری و کنترل کالاها بوده است.

رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: یارانه‌های دارویی به سازمان‌های بیمه‌گر رفته و کاملاً روند قیمت‌گذاری آن مشخص است و داروها با قیمت واقعی به دست مردم می‌رسد.

وی با انتقاد از کم شدن اعتبار سازمان غذا و دارو گفت: با اینکه اعتبار این سازمان کاهش پیدا کرده اما پشتیبانی‌ها از ما افزایش یافته است. صرفه‌جویی در هزینه‌ها باعث شده که با وجود کاهش 15 درصدی اعتبار سازمان غذا و دارو و افزایش 30 درصدی نرخ ارز در کنار وجود تورم هیچ مشکلی در خصوص دسترسی مردم به دارو نداشته باشیم.

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اظهارداشت: نقدینگی و اعتبارات یکی از مشکل‌های این سازمان است به طوریکه بدهی بیمه‌ها به شرکت‌های تولیدکننده زنجیره تأمین را با مشکل مواجه کرده و متأسفانه بیمه‌ها در پرداخت‌هایشان تعلل می‌کنند که امیدواریم با کمک دولت این مشکل عظیم برطرف شود.

http://46.209.188.66/content/14860